Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KIYMALI PUDİNG


1/2 kilo dana kıyması
2 kaşık tereyağı (margarin de olabilir)
1 çorba kaşığı peynir
1 dilim bayat ekmek
1 adet kırmızı dolmalık biber
2-3 adet domates
1-2 çorba kaşığı galeta unu
4 adet yumurta
Tuz
Karabiber
100 gram ıspanak

Tereyağını bir tencerede eritin, sonra kıymayı bu tencereye koyup hafifçe kızarttıktan sonra başka bir kaba alın.
Daha sonra kabuklarım çıkardığınız ekmeği (ekmek içini) sütle ıslatıp yumuşatan. Peyniri (bu, rendelenmiş kaşar peyniri olabileceği gibi eritme peyniri de olabilir. Evde hangisi varsa, onu kullanın. Evde ikisi de yok ve bu yemek için özel olarak alacaksınız, kaşar peynirini tercih edin). Evet, peyniri ufaladığınız sütlü ekmeği, ince ince kıydığınız biberi, küçük küçük parçalar halinde kestiğiniz domatesi ve çırptığınız yumurtalan kıymaya ilave edin, tuzunu ve biberini de ilave edin.
Bu arada pasta tenceresini yağlayın. Tabanına, galeta unu serpin. Sonra tencereye ıspanak yapraklarını dizin. Kıymayı bu kaba döküp iyice düzeltin ve pişmeye bırakın. Bu arada, özellikle ıspanağa dikkat etmeniz gerekiyor. Ispanak yapraklarım 3-4 santim eninde kesmeniz, boylamımda içine kıyma konduktan sonra onun çevresinde bir yüzük teşkil edecek kadar olması, çok iyi olur.
Hele bu yaprakları eşit aralıklarla dizerseniz pudinginiz piştiğinde üstten görünüşü çok güzel (halkalar halinde kıyma, ıspanak, tekrar kıyma, tekrar ıspanak) olur.


© lezzetler.com tarif no:126308 | adı:Kıymalı Puding | gönderen:mürsel | indirme tarihi:28.04.2024 - 18:15