Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


LAHANALI ÖRDEK KIZARTMASI


Kullanılacak malzeme (8 kişi için):
2 kiloluk bir ördek,
1 kilo lahana yaprağı,
2 patates,
1 baş soğan,
1 tutam kimyon,
30 gram margarin yağı,
birkaç kaşık zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı: Ördeğin tüylerini yolup içini temizledikten sonra ince kıllarını gidermek için tütsülemeli. Bol akarsuda içini, dışını iyice yıkadıktan sonra ayaklarını ve kanatlarını ğövdeye yapıştırırcasına bağlamalı. İçini ve dışını tuzlayıp biberlemeli ve üç gün kara yatırmalı veya buzdolabının buzluğunda tutmalı. Bu süre sonunda ördeği tekrar bol suyla yıkamalı ve içini, dışını tuzlayıp biberlemeli. Ördeği alacak büyüklükte bir tepsiyi zeytinyağına bulamalı. Ördeği tepsiye yerleştirdikten sonra üstüne biraz zeytinyağı dökmeli. Margarin yağını da küçük parçalara bölüp ötesine, berisine yerleştirdikten sonra tepsiyi orta ısılı bir fırına koymalı. Vakit vakit ördeği çevirerek ve kaşıkta tepsideki salçayı üzerine dökerek 3-4 saat kadar fırında pişirmeli (Gerektikçe sıcak su katmayı unutmamalı). Beri yanda soğanı rendeleyip 1 kaşık zeytinyağıyle pembeleşinceye kadar kavurmalı.
Lahananın yapraklarını teker teker ayırmalı. Koçansız olarak bir kilo kadarını iyice yıkadıktan sonra hafifçe haşlamalı. Haşlanmış lahana yapraklarını süzerek doğrama tahtasına koymalı ve kıyarcasına ince doğramalı. Sonra bu kıyılmış lahanayı kavrulan soğana katmalı. Kabuğu ayıklandıktan sonra rendelenmiş patatesi de kattıktan sonra fırında pişen ördeğin suyundan biraz katmalı. Kimyonuyla tuzunu da serpmeli ve vakit vakit karıştırarak bunları yirmi dakika kadar orta ısılı ateşte pişirmeli.
Pişen ördeği tüm olarak veya parçalara bölerek servis tabağına yerleştirmeli. Sebzeyi de tabağın çevresine boşalttıktan sonra sıcak olarak servis yapmalı.


© lezzetler.com tarif no:12606 | adı:LAHANALI ÖRDEK KIZARTMASI | gönderen:DARI | indirme tarihi:06.05.2024 - 19:07