Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KARAMELLİ MİNİK TARTLAR


3 parça milföy (ikili olarak)
Yeteri kadar tarçın
1 su bardağı mascarpone
1 adet yumurta
1 kaşık vanilya özütü
1 yemek kaşığı vanilyalı toz şeker
1/2 adet portakal kabuğu rendesi
Karamel için;
4 yemek kaşığı vanilyalı toz şeker
1 adet portakalın suyu (taze sıkılmış)
3 yemek kaşığı margarin

Krema için; Bütün malzemeyi bir kase içinde elle çirparak iyice karıştırın. Kremayı milföyler fırında pişerken hazırlayın.
Karamel sosu için; Eğer hemen servis edecekseniz milföyler krema ile pişerken hazırlayın. Birkaç saat sonra servis edecekseniz servis etmeden hemen önce hazırlayın. Bir sos tenceresini orta ateşte ısıtın ve içine sana yağını ve şekeri ekleyin, hiç karıştırmadan sallayın ve şeker erimeye başlarken içine portakal suyunu ekleyinve yine sallayarak karıştırın. Önce şurup kıvamına gelecek, ardından güzel bir karamele dönüşecek. Sıcak sıcak tartların üzerine paylaştırın.
Mutfak tezgahına çözülmüş 3 parça milföyü uzunlamasına yanyana serin. Üzerlerine bolca tarçın serpin ve elinizle milföyleri ezmeden iyice yedirin.
Sonra tarçınlı kısımları tezgahın üzerine gelecek şekilde serin ve uzun kenarından başlayarak sıkıca rulo yapın ve her bir ruloyu üç parçaya bölün.
Kestiğiniz parçaları dik olarak tezgaha koyun ve elinizle üstlerine bastırarak ezin.
Muffin kalıplarının içine tek tek koyun ve elinizle kalıbın içine iyice yayın. Bıçakla üzerini delin ve 180 derecede (sıcak fırında) 10 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız milföyler eğer çok kabardıysa kaşığın ucuyla bastırarak biraz ezin. Her birinin içine üzerinde çok az boşluk kalacak şekilde krema koyun ve fırında tekrar pişirin. Kremalar katılaşmaya başlayıp ortası hafif oynar şekilde olunca fırından alın.
Hemen servis edecekseniz, oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve karameli üzerlerine paylaştırarak yanında taze meyvelerle servis edin. Eğer daha sonra servis edecekseniz, soğuduktan sonra hava geçirmez bir kutu içinde buzdolabına kaldırın. Karameli servis etmeden hemen önce hazırlayın ve servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine bolca karamel gezdirip yine taze meyve ile servis edin.


© lezzetler.com tarif no:125716 | adı:Karamelli Minik Tartlar | gönderen:kara sinek | indirme tarihi:17.05.2024 - 05:04