Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


HİNDİSTANCEVİZLİ SÜTLU GANAJ TART


25 gr tereyağı
1/3 su bardagi un
1 tatli kasigi kakao
1 yumurta hafifce cirpilmis
1 fiske tuz
2,5 tatlı kasigi süt
200 ml hindistancevizi sutu
Çeyrek su bardagi şeker
1 tatli kasigi toz zencefil
3 yaprak jelatin
150 gram cikolata

Tereyağı kup kup kesilir. Un, seker, tuz ve kakao karistirma kabina alinir.
Soguk tereyagi ile un birbirine iyice yedirilir. Parmaklarla un ve tereyagi ovusturularak bulgurumsu bir karisim elde edilir.
Yani tereyagi ile unu birlestirecek sekilde yogurmuyoruz. Aksine karistirdigimiz kucuk parcalar halinde olmali elimizdeki karisim.
Bu karisimi masaya dokuyoruz. Ortasina cirpilmis yumurtayi aliyoruz.
El bilegine yakin olan kisimla yukaridan asagiya dogru hamuru yogurmaya yani birlestirmeye basliyoruz.
Hamuru bir butun haline getirmek yani birlestirmek cok kisa surmeli. Tartin hamuru fazlaca yogurulmaz. Ancak elimizdeki bulgurumsu karisimi hamur haline getirecek kadar yoguruyoruz.
Bu asamada cok kontrollu bir sekilde soguk sut ekliyoruz. Malzeme listesindeki sutun tamamini kullanmayabiliriz. Elimizdeki karisim hamur haline geldiginde sut eklemeyi birakiyoruz.
Hamuru strec filme sarip buzdolabina koyuyoruz. Bir sure dinlenen hamuru buzdolabindan cikarip ince bir sekilde aciyoruz.
Varsa tart kalibi ya da herhangi bir kek kalibina actigimiz hamuru yerlestiriyoruz.
Hamurun ustune kalibi kapatacak kadar bir aluminyum folyo koyuyoruz. Onun da ustune agirlik yapmasi icin pirinc ya da fasulye gibi herhangi bir kuru gidayi koyup firinda hamurumuz pisene kadar tutuyoruz.
Hamur pistikten sonra ortasindaki aluminyum folyoyu cikartiyoruz. Hamurun yeterince pismis olmasi lazim. Cunku ganasi doldurduktan sonra yeniden firina gitmeyecek. Ilk uc malzemeyi tencereye alip kaynatiyoruz.
Jelatinleri once soguk suda bekletip yumusatiyoruz. Suyunu sıkıp hindistan cevisi sutunun icine atiyoruz, erisin diye.
Kucuk kucuk dogranmis cikolatayi da ekliyoruz hemen. Cikolata eridiginde ganasimiz kullanima hazirdir.
Pisen tart hamurumuz sogudunda, oda sicakligina gelmis ganashla dolduruyoruz. Buzdolabinda bir gun boyunca bekletip, ertesi gun cikolata parcalariyla susleyip servis ediyoruz.




© lezzetler.com tarif no:125589 | adı:Hindistancevizli Sütlu Ganaj Tart | gönderen:AyGölgesi | indirme tarihi:28.04.2024 - 00:11