Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PEYNİRLİ KATMER POĞAÇA


www.annemutfagi.com

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
Un
Açmak için üç yemek kaşığı tere yağı
İçi için beyaz peynir

Kuru mayayı yarım su bardağında eritelim. Bir yumurta sarısını ayırıp diğer malzemeleri erittiğimiz kuru maya ile birlikte bir kaba alalım.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru sekiz parçaya bölelim. Böldüğümüz parçaları hafif unlayarak tabak büyüklüğünde açalım. Dörder er kat olacak şekilde aralarım tereyağ ile yağlayarak üst üste koyalım. Bir merdane ile çok bastırmadan hafifçe genişletelim ve üçgen şeklinde sekiz parçaya bölelim.
Böldüğümüz parçalan geniş kenarına bir tatlı kaşığı kadar peynir harcı koyup geniş kısmından başlayarak rulo şeklinde saralım. İsteğe göre peynir harcımızın içine maydanoz ekleyebiliriz. Katmer poğaçalarımızı katlanmış fınn tepsisine dizelim.
Pişirmeden önce 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
Ayırdığımız yumurta sansına bir tatlı kaşığı şeker ilave edip karıştırarak poğaçalanmızın üzerine sürelim. İsteğe göre haşhaş sepeleyebilirsiniz.
Daha sonra 200 derece finnda üzeri kızanncaya kadar pişirelim.Yapımı kolay ve lezzetli peynirli katmer açma poğaçalarımız servise hazır.




© lezzetler.com tarif no:125100 | adı:Peynirli Katmer Poğaça | gönderen:Saadet | indirme tarihi:22.05.2024 - 06:28