Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ÇİKOLATALI AKAN KEK


100 g Bitter Çikolata
100 g Sütlü Çikolata
2 adet Yumurta
2 adet Yumurta Sarısı
8 çorba kaşığı (110 g) Pudra Şekeri
4 çorba kaşığı (100 g) Tereyağı
2 çorba kaşığı (35 g) Un
100 g Tuzlu Yer Fıstığı
1 tatlı kaşığı Pudra Şekeri
Kakao

Fırını 200 derece fansız altlı üstlü modda ayarlayın. 100 g yerfıstığını fırın kabına alın ve ısınıp yağını çıkartması için 4 dakikalığına fırına yerleştirin. Fıstıklar iyice ısındıktan sonra çıkartıp, sıcağı sıcağına Valso mutfak doğrayıcısına ekleyip, çekin. Önce toz haline gelecekler, çekmeye devam ettikçe fıstığın yağı ortaya çıkacak ve püre haline dönüşecek. Fıstıklar krema kıvamına gelince Valso’nun içine 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ekleyip tekrar çalıştırın, çok güzel bir doku elde edeceksiniz. Eğer isterseniz şeker oranını da arttırabilirsiniz.
Sufle için güzel bir çikolata karışımı yapacağız. 100’er g bitter ve sütlü çikolata karışımını Benmari usulü eritin. Ocağınızın altının kısık olmasına özen gösterin. Çikolata ateşe değmese de her zaman yanma ihtimali vardır. Çikolata eriyince içine 4 çorba kaşığı (100 g) tereyağı ekleyip birlikte erimeye başlamalarını için bekleyin.
Bir kaba 2 yumurta ve 2 yumurta sarısı ekleyip güzelce çırpın. İyice karışan yumurtaların içine 8 çorba kaşığı (110 g) pudra şekerini yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edin. Çikolayı da yumurtalı karışıma ekleyin. Güzelce homojen kıvama gelen karışıma 2 çorba kaşığı (35g) elenmiş un ekleyip son bir kez karıştırın.
Sufleleri pişirmek için metal kap tercih edin. Sufleler kaplara yapışmasın diye kapları iyice yağlayıp, unlayın. Suflelerin rahatça kabarabilmesi için kabınızda 1 parmak kalana kadar çikolata karışımından koyup, üzerine 1 çay kaşığı fıstık ezmesi ekleyin. Hepsini bir fırın tepsisine alıp fırına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ortasında 10-12 dakika, dışı kıtır içi yumuşacık kalacak şekilde pişirin.
Üzerine kakao serperek servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:122735 | adı:Çikolatalı Akan Kek | gönderen:Göksen | indirme tarihi:02.05.2024 - 06:47