Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ILIK BONFİLELİ SALATA


2 adet Kare Milföy Hamuru
1 tane Yumurta Sarısı
Tuz
Pul Biber
Çörekotu
Un
200 g Bonfile
2 çorba kaşığı Pekmez
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Kişniş
1 çorba kaşığı Susam
1 tatlı kaşığı Tuz
2 diş Sarımsak
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 adet Şeftali
Yarım adet Marul
3-4 dal Fesleğen
3-4 dal Reyhan
2 çorba kaşığı Roka
2 dal Fesleğen
3 çorba kaşığı Zeytinyağı
Yarım adet Limonun Suyu
2 çorba kaşığı Yoğurt
Tuz
Karabiber
2 dal Nane

Dışarıda biraz yumuşamış olan 2 yaprak milföy hamurunu birbirine yapıştırıp bir dikdörtgen elde edin ve bu dikdörtgeni merdaneyle biraz açıp uzatın. Hamuru uzunlamasına 2 eş parçaya bölün. Kesme tahtasına kırmızı biber, kişniş tohumu, çörekotu, tuz dökün ve kestiğiniz parçaları kesme tahtasının üzerinde döndürüp, uzun çubuklar elde edin. 1 tane yumurta sarısı ile çubukları güzelce parlatıp, 220 derece fırında yaklaşık 5-6 dakika güzelce kızarana kadar pişirin.
Salata için 200 g bonfileyi suyuna yani boyuna ince dilimler halinde kesin ve sonra bir kaba alıp, içine 2 çorba kaşığı pekmez ekleyin. Havanda 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı kişnişi, 1 diş sarımsağı yaklaşık 1 tatlı kaşığı tuz ile dövüp, ardından 1 çorba kaşığı susam da ilave edip bonfileyle iyice karıştırın. Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup altını yakın. İyice ısınan tavada bonfileleri güzelce pişirin ve ardından tavadan çıkarın.
4 eşit parçaya böldüğünüz 1 şeftaliyi tavaya koyun, ve tavanın içindeki güzellikleri iyice alması için hafif bastırarak pişirin.
Fesleğen, reyhan, roka ve yarım marulu elinizle kabaca doğrayın. Salatanın sosu için fesleğen, nane, labne peyniri, zeytinyağı, limon suyu, yoğurt, tuz ve karabiberi Valso mutfak doğrayıcısına atın ve güzelce karıştırın. Hazırladığımız sosu yeşilliklerle güzelce karıştırın. Pişirdiğiniz bonfile ve şeftalileri de ekleyip, ılık bonfileli salatanızı servis edin.




© lezzetler.com tarif no:122715 | adı:Ilık Bonfileli Salata | gönderen:hala sultan | indirme tarihi:28.04.2024 - 12:12