Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


YEŞİL KÖFTE


250 g kıyma
1 adet ekmeğin içi
1 adet yumurta
1 adet soğan
5 dal taze zahter kekik
1 çay kaşığı tuz
1/3 su bardağı su
1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet taze soğan
2 diş kabuklu sarımsak
6 adet köy biberi
Yarım demet fesleğen
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı su (ılık)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
İsteğe bağlı süzme yoğurt
İsteğe bağlı Pul Biber

Köftenin yeşil sosu için, 2 adet taze soğanın beyaz bölümlerini, 2 diş sarımsağı ve 6 adet köy biberini fırın tepsisine koyup fırına verin. Izgara modunda, 200 derecede çalışan Arçelik Gurme Ankastre fırında yaklaşık 7-8 dakika közleyin.
1 adet ekmek içini 1/3 bardak su ile ıslatıp 250 g kıymaya ekleyin. Köfte harcınıza ince ince kıydığınız 5 dal taze zahter kekik, 1 adet yumurta, 1 adet ince kıydığınız soğan, 3 çorba kaşığı da zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Hazırladığınız bu harçtan 25 adet, cevizden biraz küçük köfte yapın. Geri kalanını da yine köfte haline getirip buzluğa kaldırabilirsiniz.
Fontignac tavaya 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve iyice ısınan yağda köfteleri kızartmaya başlayın. · Arçelik Blender’ın içine közlediğiniz biberi, soğanı ve sarımsakları atın. İçine yarımşar demet fesleğen ve maydanoz, yarım su bardağı ılık su, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı da tuz ekleyip, blender’ı çalıştırın. Yeşil bir sos haline dönecek bu malzemeyle köfteniz şenlenecek, iyice lezzetlenecek.
Köfteleri kızarttığınız tavanın içine yeşil sosu dökün ve hem biraz sosun ısınması hem de köftelerle iyice birleşmesi için biraz çevirin. Servis ederken son dokunuş olarak üzerine süzme yoğurt ve pul biber ekleyerek servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:122704 | adı:Yeşil Köfte | gönderen:hala sultan | indirme tarihi:09.05.2024 - 13:23