Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


JAMBONLU TAVUK


Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1200 gramlık bir yarka,
75 gram jambon,
75 gram tereyağı,
40 gram kadar un,
300 gram domates,
1 defne yaprağı,
2 desilitre çiğ krema,
1 bardak şampanya,
yeteri kadar tavuk suyu,
karabiber ve tuz.

Yapımı: Tavuğun tüylerini yolup içini temizledikten sonra ince tüylerini gidermek için tütsülemeli ve bol akarsuda içini dışını iyice yıkamalı. Tavuğun suları iyice süzülünce bunu eşit sekiz parçaya bölmeli.
Jambonu makineden geçirerek kıydıktan sonra 25 gram tereyağıyle birlikte bir güvece koymalı ve karıştırarak bunları bir süre kavurmalı. Jambon hafifçe kızarınca tavuk parçalarını güvece atmalı ve bunları da birlikte karıştırarak parçaların her yanlarını nar gibi kızartmalı. Tuzunu ve taze toz haline getirilmiş biberi serpmeli kıyılmış defne yaprağıyle kabuk ve çekirdekleri çıkarılıp küçük parçalara doğranmış domatesi katmalı. Vakit vakit sıcak tavuk suyu da katarak yarka parçalarını iyice pişirmeli.
Beri yanda kalan tereyağını bir kuşanede eritmeli tahta bir kaşıkla çabuk çabuk karıştırırken azar azar serpilecek unu yağa yedirmeli. Karıştırmaya ara vermemeli. Yağlı unun rengi değişirken çiğ kremayı çırpmalı ve bu yağlı una katıp karıştırmalı. Tavuk parçalarının içinde piştiği salçayı da alıp buna katmalı. Karışımı bir taşım kaynatmalı ve ince delikli süzgeçten geçirmeli, servis tabağına yerleştirilmiş yarka parçalarının üzerine gezdirerek dökmeli, hemen sofraya götürüp servis yapmalı.


© lezzetler.com tarif no:12169 | adı:JAMBONLU TAVUK | gönderen:vardar | indirme tarihi:22.05.2024 - 05:48