Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KENARI KIVRIK PİZZA


4 su bardagı un
Yarım paket yaş maya
1 çay kaşıgı tuz
2 su bardagı su
1 çorba kaşıgı domates salçası
1 tutam feslegen
1 çay kaşıgı karabiber
25 gr mozarelle peyniri
25 gr kaşar peyniri
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
20 gr biberli zeytin
25 gr mantar
1 çay kaşıgı kekik
25 gr margarin

Unu karıştırma kabına koyuyoruz ve üzerine tuz serpiyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz ve yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine margarin döküyoruz. Az ılık su döküyoruz ve mayayı elimizle eritiyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
Sosu için, domates salçasını, doğranmış fesleğeni, tuzunu ve karabiberi bir kaseye alıyoruz. Margarini döküyoruz ve karıştırıyoruz. Biraz da su dökerek kıvamını açıyoruz. İç harcı için, mozarella peynirini ve kaşar peyniri rendeliyoruz. Yeşil biberi, kırmızı biberi, biberli zeytini ve mantarı doğruyoruz. Dinlenen hamuru iki eşit bir parçaya ayırıyoruz ve yuvarlıyoruz. Hamurların üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle büyük bir hamur açıyoruz. Kenarlarını suyla hafifçe ıslatıyoruz. Kenar kısmına mozarella rendesi koyuyoruz ve kuru kekik serpiyoruz. Mozarellanın üzerini hamurla kapatıyoruz.
Böylece kenarları peynirli bir pizza hazırlıyoruz. Ortasına sosu sürüyoruz. Kaşar peyniri rendesi serpiyoruz. Doğranmış biberleri, mantarı ve biberli zeytini koyuyoruz. İki hamurdan bu şekilde iki pizza elde ediyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine ya da pizza pişirme teline koyuyoruz. Bir süre de tepsi de mayalandırdıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın üzerine kaşar rendesi serpiyoruz. Peynir eriyene kadar pişiriyoruz.


© lezzetler.com tarif no:121251 | adı:Kenarı Kıvrık Pizza | gönderen:muallim | indirme tarihi:20.05.2024 - 14:47