Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


BUNUELOS (KOLOMBİYA)


Eyüp Sevinç

Hamuru için:
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 çay kaşığı vanilya
4 adet yumurta
Tuz
Kızartmak için:
4 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için:
4 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 adet çubuk tarçın
2 çay kaşığı rezene tohumu
½ su bardağı su
Süslemek için:
½ su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı toz tarçın

Şerbeti için; Tencereye esmer şeker, limon suyu, çubuk tarçın, rezene tohumu ve ½ su bardağı suyu koyup orta dereceli ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra ateşin derecesini yükseltip karışımın kaynamasını bekleyin. 10 dakika boyunca kaynatın. Karışım kaynayıp koyu bir kıvam aldıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Şerbeti ısıya dayanıklı bir kâseye aktarın. Soğuması için bir kenara koyup bekletin.
Hamuru için; Ayrı bir tencereye 1 su bardağı suyu koyun. Kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra içerisine tereyağı, un ve tuzu koyup 1-2 dakika karıştırın. Vanilya ve yumurtayı da ilave edin. Karışımı tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayıp top şekli verin.
Kızartmak için; Geniş bir tencereye sıvıyağını koyun ve kızdırın. Yağ iyice kızdıktan sonra hazırlamış olduğunuz hamur toplarını yağın içerisine atın. Hamur toplarını altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran hamurları bir tepsiye aktarın. Hamurların üzerine hazırlayıp soğumaya bıraktığınız şerbeti dökün. Hamur topları şerbeti çektikten sonra servis tabağına aktarın. Süslemek için üzerine pudra şekeri ve toz tarçın döküp servis edin.




© lezzetler.com tarif no:121004 | adı:Bunuelos (Kolombiya) | gönderen:Saadet | indirme tarihi:08.05.2024 - 13:34