Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KEFAL MARİNATLI


Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
800 gramlık bir kefal balığı,
50 gram kornişon, 30 gram sirkeye yatırılmış kapari,
zeytinyağına yatırılmış 4 ançüez filetosu,
1 baş soğan,
1 sap kereviz,
5-6 yaprak fesleğen,
2 limon,
1/2 kaşık sirke,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı: Kefalin pullarını kazıyıp yüzgeçlerini kesip attıktan sonra içini ve solungaçlarını çıkarmalı. İçini, dışını bol suyla yıkayıp bir kenarda süzülmeye bırakmalı. Kaparileri yıkadıktan sonra kornişon ve arçüez filetolarıyle birlikte kıyarcasına ince doğramalı.
Soğanı rendeleyip yayvan ve uzun bir güvece koymalı, iyice yıkanmış kerevizle fesleğen yapraklarını kıyarcasına ince doğrayıp soğanın üstüne serpiştirmeli. 4 çorba kaşığı da zeytinyağı kattıktan son-•a güveci ateşe oturtmalı, içindekileri Karıştırarak kavurmalı. Sebzeler diriliklerini kaybedince balığı bunların üstüne oturtmalı, iki limonun suyunu balığın üstüne gezdirerek döktükten sonra güvecin ağzını örtmeli ve balığı hafif ateşte pişirmeli. Balığı güvece koyduktan beş dakika sonra yarım kaşık üzüm sirkesini kefalin üstüne gezdirerek dökmeli.
Balık pişince iki tevzi küreğinin yardimıyle kefali güveçten çıkarmalı ve servis kayık tabağına yerleştirmeli, Güveçte kalan salçaya kıyılmış olan kapari, ançüez filetosu ve kornişonu katmalı. Beş dakika daha kaynatmalı. Sonra bu salçayı balığın üstüne dökmeli ve bir kenarda en azından üç saat dinlenmeye bırakmalı. Yemek iyice soğuduktan sonra servis yapmalı.


© lezzetler.com tarif no:12020 | adı:KEFAL MARİNATLI | gönderen:vardar | indirme tarihi:04.05.2024 - 05:37