Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


TAVUK BOYNU DOLMASI


Kullanılacak malzeme (İki kişi için):
tavuk boyunuyla tavuk ayakları, yüreği, ciğeri ve katısı,
25 gram kuyruk yağı,
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri,
50 gram kurutulmuş ekmek tozu,
1 kahve fincanı kiyılmış maydanoz,
1 diş sarımsak,
1 körpe havuç,
1 sap kereviz,
1/2 baş soğan,
1 yumurta,
1 fiske cevzi bevva
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı: Yolunmuş ve tütsülenmiş tavuğun boynundaki kemikli kısmı çıkarmalı. Elde kalan deri gibi eti iyice yıkadıktan sonra bir kenarını beyaz iplik ve yorgan iğnesiyle dikerek kapatmalı. Beri yanda tavuğun katısıyle ciğerini ve yüreğini makineden geçirerek kıymalı. Buna kıyılmış kuyruk yağını, dövülmüş sarmısağı, kıyılmış maydanozu, kurutulmuş ekmek tozunu, rendelenmiş peyniri, yumurtayı katmalı. Cevizi bevvayla karabiberi ve tuzu serptikten sonra bu harcı iyice karıştırarak birbirine yedirmeli. Sonra bununla bir ucu dikilmiş boyun derisini doldurmalı.
Öbür ucunu da diktikten sonra boynun çeşitli yerlerini bir çatalla delmeli. Temiz bir tülbente sarmalı ve içinde boyun kemiği, baş, ayaklar, üstü kazınmış ve parçalara doğranmış havuçla yıkanmış ve birkaç parçaya bölünmüş kereviz yaprağı bulunan hafif tuzlu kaynar suya atmalı ve bu et suyunda pişirmeli.
Boyun dolması pişince bunu bir kevgirle tencereden çıkarıp susuz olarak bir yerde soğumaya bırakmalı. Sonra üstündeki tülbent! çıkarmalı ve dilimleyip servis tabağına koymalı ve servis yapmalı.


© lezzetler.com tarif no:11973 | adı:TAVUK BOYNU DOLMASI | gönderen:vardar | indirme tarihi:03.05.2024 - 15:40