Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ZENGİN KREP


500 ml süt
3 yumurta
Tuz
250 gr un
25 gr yağ
Harcı için:
1 soğan
1 kase haşlanmış tavuk eti
4 sivri biber
10 mantar
4 domates
1 kabak
1su bardağı rende kaşar
1 küçük kase mısır
Tuz
Karabiber
Köri
Kekik

Krep malzemelerini, yumurta, yağ ve un sırasıyla blendıra konup birkaç dakika blendır çalıştırılır.
Hamur tavaya dökmeye uygun ağızlı bir kaba konup ağzı kapatılıp en az bir saat tercihen de 8 saat buzdolabında beklemeye bırakılır. Krep hamurunuzu kullanacağınız zaman tekrar telle karıştırıp karışımı homojen hale getirip o şekilde kullanmanız gerekmektedir.
Krep tavanızı ocağa koyup iyice kızdırın. 1 çay kaşığı kadar yağı tavaya koyup kağıt havlu yardımıyla tavanın her tarafının yağlanmasını sağlayın. Tavanızın büyüklüğüne göre sadece tavayı incecik kaplayacak kadar miktarda hamuru tavaya dökün ve bir dakika kadar sonra kenarların tavadan ayrıldığını gördüğünüz zaman hamuru ters çevirip diğer yüzünü de pişirin. Bütün hamur malzemesi bitene kadar kreplerinizi yapın ve bekletin.
İç malzemesi için çok minik doğranmış soğanlar 1 kaşık yağ konmuş tavada az sotelenir ve içine kuşbaşı doğranmış tavuk parçaları eklenip harlı ateşte karıştırarak pişirilir ve ayrı bir kaba alınır. Aynı tava tekrar ateşe konur ve yine harlı ateşte önce biberler sotelenir sonra da kuşbaşı doğranmış mantarlar birlikte sotelenir. Bunlar da tavukların üzerine alınır. Tava yine ateşe konur ve tavuklarla aynı büyüklükte doğranmış kabaklar içine eklenerek yine harlı ateşte (harlı ateş sebzelerin su bırakmadan pişmesini sağlayacaktır) sotelenir. En son kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesler tavada çok az sotelenir ve bütün malzemeler tavaya konur. Baharatları da eklenip tavada biraz karıştırılır ve ocak kapatılır.
Krep hamurlarınızı tepsiye yerleştirin ve bir kenarlarına tavuklu karışımdan koyun. Üzerine bir tatlı kaşığı kadar kaşar peynirini serpiştirip hamurun diğer yarısını üzerine kapatın. İsterseniz üzerine de bir miktar kaşar serpip önceden ısınmış olan 200 derecedeki fırında 5 dakika kadar ısıtıp sıcak sıcak servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:119069 | adı:Zengin Krep | gönderen:suda | indirme tarihi:24.04.2024 - 01:59