Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


POLONYA MUTFAĞI MI, TÜRK MUTFAĞI MI?


https://www.polonyadayiz.com

Maalesef gördüğüm kadarıyla Türklerin, Polonya yemek kültürü hakkında ciddi ön yargıları var ve bu ön yargının başlıca sebebi ise domuz eti. Polonya mutfağında domuz eti kullanımı oldukça yaygın olmasına rağmen, domuz etinin kullanılmadığı bir çok yemek de mevcut.

Polonya mutfağı’nı Türk mutfağından ayıran bir diğer önemli madde ise ekmek. Polonya halkı,
kahvaltı dışında ekmeği neredeyse hiç kullanmıyor desek yeridir.

Polonya yemekleri Türk yemekleri’nin en önemli benzerliği ise sanırım baharat kullanımı konusundadır. Polonyalılar bizler kadar acı tüketmeyi sevmeseler de, yemeklerine en az 3 çeşit baharat eklemeden duramazlar. Polonyalıların Türkleri sevmesinin sebeplerinden birisi de, onlara yemek hazırlamamızdır 🙂 Bundan gerçekten hoşlanıyorlar; ancak yemeklerinizi çok az acılı yapmanızda fayda var.

Polonya mutfağı hakkında ön yargılara sahip olanlar için hazırlama ihtiyacı hissettiğim bu yazı, umarım Polonya macerasına başlayacaklara biraz da olsa fikir verecektir. Polonya’da uzun sayılabilecek süredir yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, Türk yemeklerinin tadı ve yeri her zaman farklı bizim için. Polonya’nın yemek kültürü’ne zamanla alışacağınıza emin olabilirsiniz. Hatta Polonya’da bulunmadığınız zamanlarda özleyebilirsiniz bile!


© lezzetler.com tarif no:118573 | adı:Polonya mutfağı mı Türk mutfağı mı | gönderen:AyGölgesi | indirme tarihi:04.05.2024 - 13:32