Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


TART BİSKÜVİLERİ


250 g margarin
140 g pudra şekeri
1 yumurta sarısı
2 çay kaşığı badem ekstresi
300 g sade un
100 g – 150g Ahududu Reçeli
100 g Krema kaplaması şekeri
Su
Çubuklu Badem

Margarin ile pudra şekerini büyük bir kaseye birlikte sürünüz. Yumurta sarısını ve badem ekstresini ekleyin ve iyice içiçe geçinceye kadar karıştırın. Unun üzerine serpin ve hepsi biraraya gelinceye ve hamuru oluşturuncaya kadar (temiz) ellerinizle hepsini birbirine karıştırın. Top halinde yuvarlayın, folyoyla sarın ve buzdolabında soğumaya bırakın. İdeali gece boyunca öylece bırakmaktır fakat 1-2 saat sonra da kullanılabilir.
Yüzeyi ve oklavayı çırparak temiz hale getirin ve hamuru buzdolabından çıkarın. Fırını önceden 160C'de ısıtın ve 2 fırın tepsisine yağ yapışmayan kağıt serin. Hamurdan ufak bir parça kopartın ve tozlu yüzeyde 3mm kalınlığında açın. Parçalar halinde açılmasını kolaylaştırmak için karışımın yine de yumuşak tutulması ve toz serpme yüzeyini yapışmayacak vaziyette korunması gerekir.
Taban bisküvisi için mümkün olduğunca çok bisküviyi kırın ve bunları fırın tepsisine aralarında birkaç santimetre olacak şekilde dikkatlice yerleştirin (kaldırmak için spatula gerekebilir). En üstteki 'kenar' bisküvileri için bir daire yapın ve ortasında başka bir yuvarlak yapmak için küçük kesiciyi kullanarak en sonunda kenara gelin. Bunların daire şeklini kaybetmemesi için hassasiyetle yapılması gerekir (ancak pişirilmeden önce kolaylıkla şekle sokulabilir). Eşit sayıda tam daireler ve kenar bisküvileri kestiğinizden emin olun.
Fırına yerleştirin ve (tam daireleri) 15-18 dakika, (kenarları) 8-10 dakika veya solgun sarı renk alıncaya ve kenarlardan hafifçe kahverengileşmeye başlayıncaya kadar pişirin. Bisküvilere dikkat etmeniz gerekir çünkü fırında bir dakika fazla durursa yanabilir. Tepsi üzerindeyken birkaç dakikalığına sıkılaşmaya bırakın ve daha sonra dikkatlice soğutma rafına aktarın. Eğer sadece tek bir fırın tepsiniz varsa hepsini sırayla pişirin.
Hepsi piştiğinde reçeli kaseye dökün ve yumuşayıncaya ve gevşeyinceye kadar kaşıkla çırpın. Bir çay kaşığı reçeli tam daire bisküvinin etrafına dökün ve kaşığın arka kısmıyla yayarak uçlarda ufak bir kenar bırakın. En üstte kenar bisküvisi ile sandviçi birlikte dikkatlice yerleştiriniz. Bütün bisküviler birlikte sandviç haline gelinceye kadar tekrar ediniz.
Krema kaplaması şekerini bir kaseye alın ve kalın, akıcı bir kıvam elde edinceye kadar çay kaşığıyla su eklemeye devam edin. Sıkma torbasından geçirerek dökün, üst kısmını kapayın ve ucunu kesin. Bisküvilerin üzerinde zigzaglar çizin veya krema kaplamasını ortadaki reçele dökün ve süslemek için en tepesine birkaç çubuklu badem yerleştirin. Bunu yapmanın en iyi yolu, krema kaplaması fazlası yandan akacak şekilde soğutma rafı kullanmaktır. Kreme kaplamasının oturmasını bekleyin ve sonrasında keyifle yiyin!




© lezzetler.com tarif no:117302 | adı:Tart Bisküvileri | gönderen:Bakır Cezve | indirme tarihi:19.05.2024 - 19:24