Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ÜÇ PEYNİRLİ VE OTLU TART (ALAÇATI İZMİR)


Alaçatı Ot Festivali 2013

Hamuru için:
70 Cc Zeytinyağı
1 Adet Soğan (İrice)
500 Gram İsviçre Pazısı
150 Gram Kereviz
1 Bağ Taze Soğan
1 Bağ Roka
Yarım Demet Maydanoz
Yarım Demet Nane
Bir Kaç Kök Rezene
120 Gram Beyaz Peynir
100 Gram İzmir Tulumu
60 Gram Börek Loru
2 Adet Köy Yumurtası
4 Adet Yufka
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Yarım Çay Kaşığı Şeker
Bir Limonun Kabuğu Rendelenecek
Süsleme için:
15 Gram Çam Fıstığı
Yeteri kadar Latin Çiçeği

Zeytinyağını kızdırılmış tavaya koyup, soğanları sote edin, İsviçre pazısı ve kereviz saplarını ekleyerek karıştırın. Baharatları ilave edin. İyice yumusadıktan sonra kevgire alarak suyu iyice sızana kadar soğumaya bırakın. Soğuyunca bir kapta peynir, yumurta, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Dört yufkayı birer birer turta kalıbının tabanına kaplayacak ve yufkanın uçları turta kabından az sarkacak şekilde yerleştirin ve üzerlerine zeytinyağı sürün.
Hazırlanan karışımı yufkanın içine döküp, yayın. Taşan yufkaları tepsinin içine doğru katlayarak turtanın etrafı boyunca kıvırın ve yağlayın.
Çam fıstığı serpiştirdikten sonra turta tepsisini 180 derecede ısıtılmış fırına sürün ve 40 dakika pişirin. Turtayı dilimleyip tabağın kenarını latinçiçeği ile süsleyerek servise verin. İsteğe göre Domates ve kırmızı soğan salatası ile de servis edebilirsiniz.




© lezzetler.com tarif no:115410 | adı:Üç Peynirli ve Otlu Tart (Alaçatı İzmir) | gönderen:buz | indirme tarihi:18.05.2024 - 04:33