Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


GÜVEÇTE PİZZA


50 gr margarin
1 çorba kasıgı toz maya
2 çorba kasıgı yogurt
1 adet yumurta
½ çay bardağı süt
1 tatlı kasıgı toz şeker
2 çay kasıgı tuz
2.5 su bardagı un
1 çay bardagı domates püresi
2 yemek kasıgı kaşar peyniri rendesi
4 adet mantar
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
10 adet dilimlenmiş zeytin

Sütü ılık hale getirip içine toz şekeri ve toz mayayı karıştırın, 15 dk sonra yeterince kabaracaktır. Bir başka kapta yumurtayı, yoğurdu, eritilmiş margarini ve tuzu çırpın. Unu da bir kaba koyup ortasını açın, içine sütlü mayayı ve çırptığınız karışımı katın. hamur bütünleşinceye kadar yoğurun, kaba ve elinize yapışmayacak hale gelmeli. gerekirse biraz un yardımıyla ellerinize yapışan hamurları ayırın, işiniz kolaylaşır. Temiz bir bezi ıslatıp sıkın ve hamurunuzun üstünü bununla örtün. Sıcak bir yerde hamur iki katı büyüklüğe ulaşıncaya kadar dinlendirin. (yaklaşık 45 dk).
Mayalanma tamamlanınca 1 dakika daha yoğurarak havasını alın, sonra kayısı büyüklüğünde parçalar alıp unlu bir yerle daireler şeklinde açın, güvece yerleştirin ellerinizle şekillendirin ve bir çatal yardımıyla delikler açın.
Domates sosu bir kaşık yardımıyla hamurun üzerine yayın ve sonra kaşar peyniri altta kalmak üzere doğranmış yeşil biber, kırmızı biber, mantar ve zeytinlerinizi yerleştirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika pişiriniz.


© lezzetler.com tarif no:115306 | adı:Güveçte Pizza | gönderen:kırmızı elma | indirme tarihi:22.05.2024 - 05:40