Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


LA MİA FESTA


150 gram yumuşatılmış margarin
150 gram tozşeker
300 gram un
1 adet yumurta sarısı
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
50 gram şekersiz kayısı marmeladı
50 gram şekersiz böğürtlen marmeladı
1 adet yumurta
50 gram şekersiz frambuaz marmeladı (veya çilek marmeladı)
Vanilya
Tuz
Süslemesi için:
Mevsim meyveleri
Nane yaprakları

Unu tezgahın üzerine alıp içine yumuşatılmış margarin ekleyin. Unu yağa karıştırıp topaklanmamasına dikkat edin.
Hamura tozşeker, bir tutam tuz, 1 tatlı kaşığı vanilya ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyip malzemeleri yoğurmadan birbirine karıştırın. Karışımı toparlayıp ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta ve yumurta sarısını bu boşluğa ilave edip iyice yoğurun.
Homojen bir hamur elde ettiğinizde yoğurmayı bırakın. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabının alt raflarında 40 dakika dinlendirin. Hamuru un serpilmiş tezgahta merdaneyle açın. 24x32 cm veya 25x38 cm çapında tart kalıbını veya fırın tepsisini yağlı pişirme kağıdıyla kaplayıp hamuru yerleştirin.
Hamur delme ruleti veya çatalla hamura delikler açın. Kalan hamurla şeritler hazırlayıp hamurun üzerine yerleştirerek 12 adet kare kutu oluşturun. Üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp kuru bakliyat yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Fırını kapatmadan tartı fırından çıkartıp kuru bakliyatları ve alüminyum folyoyu üzerinden alın. Tartın içindeki kare kutulara marmelatları kaşıkla aktarıp fırında 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra tartın marmelatlı kısımlarını armut, ananas, kırmızı ve sarı elma, muz, mandalina ve nane yapraklarıyla süsleyin.




© lezzetler.com tarif no:115269 | adı:La Mia Festa | gönderen:Saadet | indirme tarihi:24.04.2024 - 14:32