Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


BRÜKSEL LAHANALI VE DEVEKUŞU KIYMALI TART


Hamuru için:
300 gr. un
150 gr. margarin
30 gr. rendelenmiş parmesan peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 şişe soda
İç dolgu için:
450 gr. brüksel lahanası
150 gr. devekuşı kıyması
30 gr. rendelenmiş parmesan peyniri
3 adet yumurta
Yarım bardak süt
1 adet kuru soğan
2 kaşık zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Margarini oda sıcaklığında yumuşattıktan sonra kaptaki unun içine parçalayıp yoğurun. 1 şişe soda, bir tutam tuz ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru yuvarlayıp şeffaf streç film ile sardıktan sonra buzdolabının alt rafında dinlendirin.
Brüksellahanasının dış yapraklarını ayırın. Kök kısmına bıçak ile kesik yaptıktan sonra 6 dakika haşlayın. Süzdükten sonra doğranmış kuru soğan ve zeytinyağı ile tatlandırıp kavurun.. Piştikten sonra deve kuşu kıymasını ekleyin. Yarım su bardağı süt ile yumurtaları tel çırpıcı ile çırpın. Rendelenmiş parmesan peyniri, bir tutam tuz ve karabiber ekleyip çırpmaya devam edin.
Hamuru merdane ile 2 mm kalınlığında açın. 16 adet (6,5 cm çapında) küçük tartalet kalıplarına aynı ölçüde kestiğiniz hamuru yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız tartaletlere hazırladığınız brüksel lahanalı iç dolguyu paylaştırıp yumurta karışımını yayarak dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.




© lezzetler.com tarif no:115139 | adı:Brüksel Lahanalı ve Devekuşu Kıymalı Tart | gönderen:çay bardağı | indirme tarihi:06.05.2024 - 03:21