Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KARIŞIK SOĞUK ETLER


8 dilim rozbif veya sığır rostosu
8 dilim kuzu söğüşü veya kızartması
4 adet sardalya balığı
1 adet piliç kızartma veya haşlaması
4 dilim gravyer peyniri
4 dilim jambon veya füme dil
6 adet ançuez
4 dilim salam veya mortadel
3 adet zeytin
1 bardak sığır jölesi

1) Büyük ve yayvanca bir tabağın (metal tabak tercih edilmelidir) bir köşesine 8 dilim rozbif veya sığır rostosu, yanma rulo haline getirilmiş 4 dilim jambon veya füme dil, diğer köşesine 8 dilim kuzu söğüş veya kızartması, yanına dört dilim salam veya mortadeli yerleştirdikten sonra ortasına, kol, göğüs ve bud olmak üzere parçalara ayrılmış, 1 adet piliç söğüş veya kızartması oturtmalıdır.
2) Etlerin tabağa döşenmeleri sona erince: etlerin aralarına iyice kıyılmış jöle yerleştirmek suretile tabağı süslemeli ve servis yapmalıdır.

Not: Arzu edilirse yukardaki etlere 4 adet sardalya balığı, 4 dilim gravyer peyniri, zeytinlere sarılmış 6 adet de ançuez ilâve etmek mümkündür. Hattâ tabağı daha büyütmek, yani çok adetteki misafire daha zengin bir şekilde çıkarılmak istenirse: bunlara 1 kutu ton balığı, 2 adet füme uskumru balığı, 4 dilim füme kılıç balığı, 4-5 çorba kaşığı tarama, kızarmış ekmekler üstlerine sürülmüş iki çorba kaşığı siyah havyar, 3-4 dilim felemenk peyniri, 2-3 dilim beyaz peynir, 10-15 yeşil veya kalamata zeytini, dilimlere kesilmiş 2-3 adet hazırlop yumurta,, 4-5 adet yeşil küçük turşu hıyar, 8-10 adet kırmızı turp ile yağ saran aletle yuvarlak şekillere sokulmuş 75 gram tereyağı gibi malzemeleri veyahutta bunlardan herhangi birini ordövr tabağına ilâve etmek kabildir. Ve bu büyük ordövr tabağına bir salçalık içinde olmak üzere, 1 bardak kadar da mayonez katılacak olursa ordövr daha fazla zenginleşmiş olur.


© lezzetler.com tarif no:11254 | adı:KARIŞIK SOĞUK ETLER | gönderen:Horse | indirme tarihi:19.04.2024 - 16:38