Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KELLE KIYMALI KREP


2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı ucuyla tuz
500 gram kelle kıyması
10 adet kültür mantarı
2 adet sivri yeşil köy biberi
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı köri
2 yemek kaşığı margarin
1 tutam deniz tuzu
1 tutam hint baharatı
1 adet yumurta sarısı

Yumurtaları ve tuzu bir kap içerisinde iyice çırpın. İçine sütü ve yağı ekleyin, karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek çırpın. Akıcı bir kıvamda olmalıdır. Gerekirse unu azaltın ya da ekleyin. Katı olursa süt ilave edin kıvamını ayarlayın. Krep tavanızısana yağ ile yağlayın. Kepçe yardımıyla ısınmış tavaya karışımdan ince bir tabaka dökün, tüm tabanın kaplanmasını sağlayın. Kenarları kıvrılmaya başlayınca diğer yüzünü çevirin. Diğer tarafıda hafif pişirin. Servis tabağına alın. Tüm malzemeniz bitene kadar aynı şekilde krepler yapın.
Soğanı ve biberi küçük doğrayın. Tavada margarinle birlikte soteleyin kelle kıymasını ilave edip kavurmaya başlayın biraz pişince içine ince kıyılmış mantarları, soğan ve biberi ekleyin. İyice kavurun. Hint baharatını köriyi deniz tuzunu ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Bir krep alın pişen harçtan içine bir miktar koyun. Kenarlarından tutarak iple bağlayın. Kaç kişiyseniz o kadar krep bohçası hazırlayın. . Üzerine bohçaları sıralayın. Üzerine sana yağ ile yumurta sarısı sürün.
Mikro dalga fırında ısıtın Servis tabağına tavada kalan malzemenin suyundan biraz koyup üzerine bohçayı yerleştirin. Sıcak servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:111756 | adı:Kelle Kıymalı Krep | gönderen:Göksen | indirme tarihi:21.05.2024 - 21:54