Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


DÜDÜKLÜDE BALIK PİŞİRMEK


Balık çok çabuk piştiği için düdüklü tencere kullanmak gereksiz gibi görünebilir. Ancak balığı düdüklü tencerede pişirdiğinizde daha az koku çıkar ve buharda piştiği için minimum miktarda sıvı gerekir ve balık lezzetini kaybetmeden içinde barındırır. Geriye kalan balık suyu sos olarak, lezzeti artırmak için kullanılabilir.
Düdüklü tencerede balık yaparken her zaman 1. konumu kullanın.
Balıkla su, balık suyu gibi sıvılar kullanılabilir. Mutlaka minimum miktarda sıvı kullanın.
Balık, doğrudan düdüklü tencerenin içinde pişirebileceği gibi, ayaklığının üstüne konan sepetin içinde, buharda da pişirilebilir. Servisin kolay olması için sepetin dibini alüminyum folyo ile kaplayın.
Pişme süresi kısa olduğundan dolayı, fazla pişmeyi önlemek için doğru zamanlama önemlidir. Buharı mutlaka hızla serbest bırakın.
Taze balık yerine donmuş balık kullanılabilir. Donmuş balığı pişirmek için buzlarının çözülmesine gerek yoktur. Pişirme süresini aynı tutun, yalnız balık bütün halde ise veya kalın dilimler halindeyse, ekstra bir dakika ilave edin.
Düdüklü tenceredeki balık kokusunu gidermek için, kapağı açık olarak, içine bir miktar sirke koyduktan sonra kaynatın.
Balık ve sebzeleri beraber pişirmek için, sebzeleri tencerenin dibine yerleştirin. Balığı sepete sebzelerin üstüne yerleştirin. Sebzelerin ve balığın pişmesi için gerekli sürenin aynı olmasına dikkat edin.




© lezzetler.com tarif no:110989 | adı:Düdüklüde Balık Pişirmek | gönderen:nurnur | indirme tarihi:22.05.2024 - 17:27