Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


GÜVEÇTE GÜRCÜ ÇORBASI


Hamuru için:
Tuz
200 gr un
Alabildiği kadar su
Çorbanın sosu:
50 gr margarin
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Kuru nane
Toz biber
1 kase Haşlanmış nohut
İç harcı için:
100 gr soya kıyması
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber

Hamur malzemelerini karıştırıp sertçe bir hamur elde edin. Üzerini bir bezle örtüp dinlendirin. Buarada kıyma harcı için, soğanı incecik kıyıp diğer malzemelerle birlikte karıştırma kabına alıp güzelce karıştırın.
Hamuru beze yapıp sırayla incecik açmaya başlayın. Hamur malzemerinden yalnızca bir beze çıktığı için bezelere ayırın diyemicem. Ama geniş aileler için hazırlanıyorsa elbette malzemeler iki katına çıkarılacağı için hamur da muhtemelen bezelere ayrılacak kadar bereketli olacaktır.
Açtığınız bezeyi mantı hamuru keser gibi küçük karelere kesip içlerine soya kıyması harcından koyup üçgen muska şeklinde kapatın. Kapatma işlemi tamamen değil de kısmen kenarlarını yapıştırıp uç kısmını açık bırakma şeklinde olursa daha iyi olur. Böylece hem kıyma harcınızın da piştiğinden emin olursunuz hem tatarlarınızın dağılma olasılığı ortadan kalkar.
Hamur kapatma işlemi bitince derince bir tencereye yeterince su koyup kaynatın. Kaynayan suya az sana margarin ekleyin ki hamurlarınız yapışmasın. Tatarları suya atıp 15-20 dakika haşlayın. Haşlanmış nohutu ilave edin.
Başka bir tavada sosunu hazırlamak üzere, sana margarinde salçaları, toz biberi ve naneyi yakıp çorbanızın üzerine gezdirin. Tuzunu, karabiberini ve suyunu ayarlayıp altını kapatın.




© lezzetler.com tarif no:107771 | adı:Güveçte Gürcü Çorbası | gönderen:AyGölgesi | indirme tarihi:17.05.2024 - 19:01