Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


DİLBERDUDAĞI


125 gram margarin
Su
Un
4 adet yumurta
Şurup için:
1+1/2 su bardağı seker
2+1/2 su bardağı su
1/2 çorba kasığı limon suyu
Kızartmak için:
3 su bardağı sıvıyağ
Süslemek için:
50 gram kaymak
1 çorba kaşığı antepfıstığı

Önce şurubu hazırlayın. Bunun için küçük bir tencerede şeker su ve limon suyunu orta ateşte 5 dakika kaynatın. Tencereyi ateşten alın. Şurubu bir kenarda soğumaya bırakın.
Hamuru için margarin, su ve bir tutam tuzu orta boy bir tencerede orta ateşte bir taşım kaynatın. Kaynar kaynamaz ateşi kısın Unu ilave edin 5 dakika kadar ağır ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak hamur tencerenin kenarlarına yapışıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın.
Karışım ılınınca, yumurtaları tek tek ilave edip sürekli karıştırarak yedirin. Yumurtaların tümünü tek tek yedirdikten sonra, ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Parmak biçiminde yuvarlayın. Kenarından bıçağın sırtı ile bir çentik atın, dudak biçimi verin. Sıvıyağı eşit miktarlarda iki ayrı tencereye koyun, tencereden birini ağır diğerini harlı ateşe oturtun.
Her iki tenceredeki yağ kızınca hamurları önce ağır, daha sonra harlı ateşteki tencerede, tek tek sert bir kabuk bağlayıp. altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.
Dilberdudaklarını pişer pişmez soğuk şuruba atın, (Şurubun soğukluğunu bozmamak İçin bir defada birkaç sıcak dilberdudağından fazlasını soğuk şuruba atmayın)
Şurubunu emdirdikten sonra servis tabağına aktarın Kaymak ve antepfıstıkları ile süsleyip, üzerine biraz şurup dökerek servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:107586 | adı:Dilberdudağı | gönderen:yalvaç | indirme tarihi:30.04.2024 - 14:58