Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KAPAK BÖREĞİ


1/2 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
5-4 damla limon suyu
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1/3 su bu bardağı su
1 adet yumurta
Harcı İçin:
250 gr az yağlı koyun kıyması
1+1/2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
Tuz
Karabiber
1/4 bağ maydanoz
Kızartmak İçin:
2 su bardağı sıvıyağ

Unu eleyip, ortasını havuz gibi açın. Yoğurt, tuz, limon suyu yağ, su, ve yumurtayı koyun. Unu azar azar ortadaki malzemeye karıştırarak yedirin. Esnek bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20-25 dakika dinlenmeye bırakın.
Bu arada harcı hazırlayın. Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Yağı. orta ateşte eritin, kızınca soğanı ekleyip sık sık, karıştırarak, öldürün. Kıymayı katın. Tencerenin kapağını örtüp birkaç dakika pişirin. Kapağı açıp kıymayı karıştırın. Tuz ve biberini ilave edin. Tekrar kapağı örtüp, birkaç dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alın. Tenceredeki malzeme ılıyınca maydanozu koyup karıştırın. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Hafifçe unlanmış bir tezgahla açın içine hazırladığız harçtan birer tatlı kaşığı koyup. ortadan ikiye katlayın. Kenarlarını parmak uçlarınızla bastırarak kapatın.
Bir tencereye 2 bardak yağı koyun. Orta ateşte kızdırın. Yağ kızınca börekleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Fazla yağlarını kâğıt üzerinde süzdürdükten sonra hemen servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:107577 | adı:Kapak Böreği | gönderen:yalvaç | indirme tarihi:28.04.2024 - 01:21