Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KREP SÜZET


Fransızların ünlü " crepes Suzette "lerinin hikâyesi ilginçtir. Bir tür tatlı omlet olan krep süzetin hikâyesini sizin de ilginç bulacağınızı umuyoruz. Gençliğinde çılgınlıklarıyla ünlü olan İngiltere kralı VII. Edvvard, veliahtken, sevgilisi olan Suzette adındaki bir işçi kızla birlikte ünlü bir lokantaya gider. Bu güzel kızın tatlılara çok düşkün olduğunu anlayan şef garson, veliahtı memnun etmek amacıyla, aşçıya özel bir tatlı yaptırır. Tatlıya da kızın adından dolayı da krep süzet (crepes Suzette) adını verir.
O günden sonra, bu tatlı omlet bütün Fransa'da yapılmış ve İngiltere kralı VII. Edward'ın gençlik dönemindeki bir çapkınlık macerasının kahramanının adıyla anılmıştır.

Kullanılacak malzeme:
1,5 kahve fincanı un,
50 gr tereyağı,
1,5 tatlı kaşığı pudraşeker,
1 su bardağı süt,
3 yumurta,
1 limon,
2 portakal,
10 adet kesmeşeker,
yeteri kadar tuz.

Yapılışı:
Pudraşeker ile 1 tutam tuz ve un iyice karıştırılır. Limon yıkandıktan sonra kabuğu rendelenir, rendelenmiş kabuktan 1 çay kaşığı kadar alınır. Pudraşekerli una yumurtalar ve rendelenmiş kabuk ilave edilir, iyice karıştırılır. Karıştırmaya ara vermeden azar azar soğuk süt katılır. Hamur boza kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırılır. Bu hamurdan, az miktarda alınarak çok küçük bir tavada omletler pişirilir. Omletlerin pişirilmesi sona erince, yarısı omletlerin pişirilmesinde kullanılmış olan yağın kalan kısmı tavaya konur. Buna portakal kabuklarıyla ovularak kokulandırılan kesmeşeker, portakalların suyu katılır. İyice karıştırıldıktan sonra omletler içine atılır ve bir taşım kaynatılır. Her omlet dilimi dörde katlanarak ateşe dayanıklı cam bir servis tabağına yerleştirilir. Krep süzetler servis yapılır.
Evde yemekleri sıcak tutmak için sofrada kullanılan ispirto ocağı varsa, krep süzetler servis tabağına alınmaz, tavada bırakılır. Servis sırasında spatulayla alınarak servis yapılır.


© lezzetler.com tarif no:10703 | adı:Crepes Suzette | gönderen:Karakol | indirme tarihi:03.05.2024 - 20:50