Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ETLİ YAPRAK SARMASI (KAHRAMANMARAŞ)


Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan


Yeteri kadar bağ yapragı
İçi için:
250 g orta yaglı kıyma
1 baş sogan
1 su bardagı pirinç
3 yemek kasıgı yag
1 bağ maydanoz
3 domates
3-4 yesilbiber
1 yemek kasıgı karısık salça
1 çay kasıgı karabiber
1 yemek kasıgı sumak eksisi
1 tatlı kasıgı nane
1 tatlı kasıgı reyhan
1 tatlı kasıgı kekik
Tuz

İçi için: orta büyüklükte bir sogan çok ince dogranır. Üzerine orta büyüklükte üç domates küçük küçük dogranır. Bir bağ maydanoz dograndıktan sonra 1 yemek kasıgı karısık salça,3 yemek kasıgı yemeklik yağ konur. 1 çay kasıgı karabiber, birer tatlı kasıgı nane, reyhan, kekik ve 1 yemek kasıgı sumak eksi ile yeterince tuz atılır. Üzerlerine 1 su bardagı pirinç ve 250 g kıyma konarak yogurur gibi karıstırılır.
Bağ yapraklarının sap kısımları kesilir. Üst üste konduktan sonra bir tencerede haslanır. Sonra bol suda dinlendirilerek süzülür.
Geniş bir yüzey elde etmek için yaprakların ikisi üçü üst üste konur. Sonra üzerlerine iç konarak sarılır.
Bir tencerenin tabanına bir iki kat yaprak serildikten sonra üzerine sarmalar özenle dizilir. Dagılmamaları için üzerlerine sarma tası ya da porselen bir tabak konur. Üzerlerini kapatacak kadar su konur. Hafif tuz atılır. Öylece ocaga konur. Kapagı kapatılarak pisirilir. (Bağ yapragı eksi oldugu için bu sarmaya ayrıca sumak koymaya gerek yoktur.)
Pisen sarmalar ocaktan indirilir. Yeterince dinlendirildikten sonra tabaklara alınır.


© lezzetler.com tarif no:106959 | adı:Etli Yaprak Sarması (Kahramanmaraş) | gönderen:Göksen | indirme tarihi:04.05.2024 - 19:33