Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ISPARTA MUTFAĞINDA YİYECEKLERİN PİŞİRİLME YÖNTEMLERİ


Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Hazırlanan yemeklere bakıldığında yağda kızartma, suda haşlama veya pişirme, kavurma ve kuru (fırın, ocak veya tandır) pişirme gibi yöntemlerin uygulandığı görülmektedir.
Yörelerdeki çeşitli hamur işleri, et ve sebze ağırlıklı yiyeceklerin bazıları yağda kızartma yöntemiyle pişirilmektedir.
Kuru pişirme yönteminde genellikle fırın, tandır, ocak, ızgara gibi araçlar kullanılmaktadır. Buralarda ekmek, börek gibi hamur işleri yapıldığı gibi, kırmızı veya beyaz et çeşitleri de pişirilmekte, patates ve patlıcan gibi sebzelerin de közlemeleri yapılmaktadır.
Yemekler hazırlanırken en çok kullanılan yöntem suda pişirme yöntemidir.
Yemeklerde kullanılacak olan et veya sebzeler, daha önce tencerelerde kavrulan yağ, soğan ve salça karışımının içine atılmakta ve sonra su eklenerek pişirilmektedir.
Kavurma ise, daha çok çevreden toplanan yabani otlar, mantar gibi ürünler ile bahçelerde yetiştirilen ıspanak ve pırasa gibi sebzelerin pişirilmesinde kullanılan bir yöntemdir.


© lezzetler.com tarif no:104686 | adı:Isparta Mutfağında Yiyeceklerin Pişirilme Yöntemleri | gönderen:Göksen | indirme tarihi:18.05.2024 - 04:35