Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ET SUYU (SIĞIR ETİNDEN KOYU RENKTE)


Kullanılacak malzeme : 16 bardak (4 lt) su, 800 gr sığır eti, 1 çorba kaşığı sadeyağ, 2 baş orta büyüklükte soğan, iki orta boy havuç, 1/4 pırasa, 1 demet maydanoz kökü, 1 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tuz.

Yapılışı: Bir tencereye yağla et konur ve kızgın fırında veya kuvvetli bir ateşte sık sık çevrilerek kızartılır. Et kızarınca kabuklan soyulmuş ve ince ince doğranmış soğanlarla üstü kazınmış ve halka halka kesilmiş havuçlar, maydanoz kökü, pırasa ve sarımsak tencereye atılır. Sebzelerle soğanlar pembemsi bir duruma gelinceye kadar etle katkıları karıştırılarak kızartılır. Sebzeler de kızarınca tencereye su ile tuz da katılır ve kuvvetli bir ateşte üstü açık olarak kaynatılır. Suyun ısınmasıyla yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınır. Köpükler bitince tencerenin kapağı örtülür. Et yumuşak bir duruma gelinceye kadar, yani üç-üçbuçuk saat kadar hafif ateşte kaynatılır. Et pişince bir tabağa alınır. Suyu da ince bir süzgeçten geçirilir. Yemeklerde kullanılmaya hazır bir duruma gelmiş olan et suyunun 8-9 bardak kadar olmasına dikkat edilmelidir.


© lezzetler.com tarif no:10366 | adı:Et Suyu (Sığır etinden koyu renkte) | gönderen:Karakol | indirme tarihi:27.04.2024 - 14:05