Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


SÜZME YOĞURTLU PİLİÇ KEBAP


4 adet piliç göğsü
1 çay bardağı kızartma yağı
4 dilim bayat ekmek
2 yemek kaşığı Sütaş Tereyağı
1 su bardağı Sütas Süzme Yoğurt
1 tutam maydanoz
4 adet domates
4 adet sivri biber
1 dis sarımsak
1 tutam pul biber
Tuz
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Piliç göğüs etlerini tuzlayıp bir tavada kızartın ve sonra ince uzun şeritler halinde kesin. Bayat ekmekleri iri küpler halinde doğrayıp 1 yemek kaşığı Sütaş Tereyağı ile birlikte soteleyin. Kabukları soyulmus domatesleri iri küpler şeklinde, sarımsağı ise ufak doğrayın. Geriye kalan tereyağında ilk olarak sarımsağı sonra domatesleri püre oluncaya dek soteleyin. Diğer domatesleri ve sivribiberleri yaprak seklinde kesip kızartın. Pul biberi sıvı yağ ile beraber farklı bir tavada rengini verinceye dek ısıtın. Tabağın ortasına sotelenen ekmekleri koyduktan sonra üzerine domates püresi koyup ekmeğin etrafına Sütaş Süzme Yoğurt gezdirin. Piliç etlerini dizip yaprak şeklinde domates, sivri biber ve maydanozla süsleyip'etrafma biberli yağ gezdirerek servis edin.

Not: Suyunu bırakmış bir yoğurdun suyunu atmayınız; çünkü besleyici değerini suyunda barındırır. Karıştırarak tekrar kullanınız.




© lezzetler.com tarif no:100493 | adı:Süzme Yoğurtlu Piliç Kebap | gönderen:Battal Ergazi | indirme tarihi:07.05.2024 - 11:19