Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


HAMUR İŞİ YEMEKLERİN KUVERİ


Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


Günümüzde insanların yemek yeme alışkanlıklarındaki değişmeler, hızlı tüketme ve sağlıklı beslenme konularındaki bilinçlenme mönülerdeki birçok yardımcı yemeğin ana yemek olarak alınmasına ya da bir öğünde yenilen yemek türü ile miktarın azalmasına neden olmuştur. Hamur işleri de bu modernleşmeden etkilenmiş yemek gruplarından bir tanesidir. Konuk odaklı ürün hazırlama, anında oluşturma (ala minute servis) usulü; masaya kuver koyma mantığını da değiştirmiştir.
Günümüzde yiyecek içecek işletmeleri; ziyafetler (banket) hariç masada hazır kuver tutmayı masa üstü yardımcıların (menajlar, kumaş peçete ve restoranın özel servis uygulamalarının) dışında hijyen ve kullanım kolaylığı için doğru bulmamaktadır. Kuver bütün hamur işi yemeklere de uygulanabilir.

Not: Yiyecek içecek işletmelerinde sıcak antre olarak sunulan hamur işleri için antre (orta boy) takımı, ana yemek olarak sunulan için ise büyük boy(ana yemek-main course) tercih edilmektedir.


© lezzetler.com tarif no:100141 | adı:Hamur İşi Yemeklerin Kuveri | gönderen:hayri bey | indirme tarihi:22.05.2024 - 08:24