sakarya escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort otele gelen escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort otele gelen escort pamukova escort sapanca escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sapanca escort sapanca escort webmaster forum webmaster forum
Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ALİ BABA'NIN ÇİFTLİĞİ


125 gr. yumuşak tereyağı
100 gr. şeker
1 paket şekerli vanilin
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon kabuğu rendesi
250 gr. elenmiş un
1 paket kabartma tozu
60 gr. kurutulmuş yabanmersini
60'şar gr. kıyılmış fıstık ve çamfıstığı
250 gr. acı çikolata
250 gr. beyaz çikolata
Renkli şekerler

Tereyağını mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sırayla şeker, şekerli vanilin, yumurta, yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. En son yabanmersini, fındık ve çam fıstığını ilave edip karıştırın. Hamuru oklava yardımıyla açın. (Bu aşamada farklı şekillerde kurabiye kalıplarına ihtiyacınız olacak. Hayvan, yıldız ve ay şeklini veren kurabiye kalıpları işinize yarayacaktır. Daha renkli bir görüntü için farklı hayvan formalarında birkaç kalıp kullanmanızı öneriyoruz.) Açtığınız hamuru şekilli kurabiye kalıpları ile şekillendirin.
Bu arada acı çikolatayı benmaride eritin. Silindir kalıpların etrafına döküp buzdolabında 35-40 dakika donmaya bırakın.
Şekilli kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Önceden 170°C'de ısıttığınız fırının alttan 2. rafında 12-15 dakika pişirin. Pasta ızgarasında soğumaya bırakın.
Beyaz çikolatayı benmaride eritin. Kurabiyeleri çikolataya batırıp kurumaya bırakın. Acı çikolatayı silindir kalıplardan çıkartın. Hayvan şeklindeki kurabiyelere renkli şekerlerle gözler yapın. Ay ve yıldızları da şekerlerle süsleyin.


© lezzetler.com tarif no:61692 | adı:Ali Baba'nın Çiftliği | gönderen:avare | indirme tarihi:20.02.2026 - 10:09