sakarya escort adapazarı escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort otele gelen escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort adapazarı escort akyazı escort arifiye escort erenler escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort söğütlü escort taraklı escort
sakarya escort sapanca escort karasu escort erenler escort geyve escort kocaali escort akyazı escort hendek escort otele gelen escort ferizli escort kaynarca escort pamukova escort serdivan escort eve gelen escort arifiye escort karapürçek escort adapazarı escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort kocaali escort taraklı escort pamukova escort serdivan escort akyazı escort arifiye escort geyve escort hendek escort karapürçek escort sapanca escort kaynarca escort erenler escort sogütlü escort karasu escort otele gelen escort ferizli escort eve gelen escort adapazarı escort
sapanca escort sapanca escort webmaster forum
Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


GREYFURT MARMELADI


1 kg greyfrut
350 gr limon
2-2,5 litre (10-12 su bardağı) su
3 kg (12 su bardağı) toz şeker

Greyfrutları ve limonları yıkayıp ortadan keserek sularını sıkınız. Meyve suyunu ve meyveleri ayrı ayrı kaplara alınız.
Kesme tahtasında greyfrut ve limonları kabuklarını soymadan kabaca kıydıktan sonra, temiz bir tülbente sarıp bir tencereye koyunuz. 2 litre suyu ve meyve suyunu da ekledikten sonra, tencereyi harlı ateşe oturtup kaynatınız. Ateşin altını kısıp 2 saat, kabuklar yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş pişiriniz.
Kıyılmış meyvelerin bulunduğu tülbenti tencerenin kenarında tahta kaşığın tersiyle bastıran mümkün olduğu kadar sıkınız. Torbada kalan posaları atınız. Şekeri ekleyip, eriyene kadar karıştırınız.
Ateşin altını açıp 20 dakika kadar kaynatınız. Marmeladın tutma noktasına gelip gelmediğini anlamak için, tencereyi ateşten aldıktan sonra, soğuk bir tabağa 1 kaşık marmelat koyunuz. Tutmuşsa parmağınızla bastırdığınızda büzülüp kalacaktır. Bu kıvama gelmemişse birkaç dakikada bir kontrol ederek bir süre daha kaynatınız.
Tencereyi ateşten aldıktan sonra üstünde biriken köpükleri kepçeyle toplayarak 5 dakika dinlendiriniz.
Marmeladı temiz, kuru ve ılık kavanozlara, üstte 1,5 cm boşluk bırakarak doldurunuz.
Her kavanozun üstüne ağzı büyüklüğünde kesilmiş bir yağlı kağıt yuvarlağı yerleştiriniz.
Kavanozların ağızlarının kenarlarını ve dışlarını ılık, nemli bir bezle silerek yapış yapış olmalarını enleyiniz. Kapaklarını sıkıca kapayınız.
Kavanozların üstünü etiketleyip, soğuduktan sonra, serin kuru bir yerde saklayınız.

Not: Greyfrut marmeladı lezzetli, soluk renkli ve hoş kokuludur. Hazırlanmasında kullanılacak greyfrutların çok ekşi ve çok ince kabuklu olması gerekir. Burada verilen şeker ölçüsü normal tatlılıkta marmelat içindir; marmeladınızı daha ekşi isterseniz şekeri dörtte bir oranında, hattâ yarı yarıya azaltabilirsiniz.




© lezzetler.com tarif no:60729 | adı:Greyfurt Marmeladı | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:18.05.2026 - 09:58