sakarya escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort otele gelen escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort otele gelen escort pamukova escort sapanca escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sapanca escort sapanca escort webmaster forum webmaster forum
Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


YULAF EZMELİ KURABİYE


Arman Kırım

1 bardak oda sıcaklığında, yumuşak tereyağı
1 bardak beyaz toz şeker
3/4 bardak esmer toz şeker
2 yumurta
1 paket toz vanilya
2 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı toz tarçın
3 bardak yulaf ezmesi.

Orta büyüklükte bir kâsede tereyağı, esmer ve beyaz şekerleri mikserle çırparak krema haline getirin. Yumurtaları birer birer kırıp çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyip karıştırın.
Un, karbonat, tuz ve tarçını bir süzgeçten eleyin. Tereyağlı karışıma ekleyip mikserin orta devrinde çırparak homojen bir hamur elde edin.
Yulaf ezmesini ilave edip karıştırın. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında iki saat bekletin.
Fırını 190 dereceye ısıtın.
İki tane fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serin. Hamuru ceviz büyüklüğünde toplar şeklinde avucunuzda yuvarlayın. Tepsiye yerleştirirken aralarında en az 5 santim aralık bırakın. Hamur toplarını, toz şekere batırdığınız çatalın dişleriyle bastırarak yassı hale getirin.
Önceden ısıttığınız fırında 12-14 dakika kadar pişirin. Fırın tepsisinde 5 dakika soğutup, ardından fırının içinden çıkan soğutma rafı üzerine aktararak soğumaya bırakın.

Not: Bu çok ünlü Amerikan kurabiyesinin özgün adı Oatmeal Cookies (okunuşu, oot-miyl kukiys). Kurabiyenin anayurdu İskoçya ama ABD'ye göç eden İskoçlar sayesinde en fazla bu ülkede meşhur olmuş. O nedenle Amerikan kurabiyesi olarak biliniyor. Yulaf ezmesi paket halinde marketlerde satılıyor. Esmer şekeriniz yoksa beyaz şeker kullanabilirsiniz.




© lezzetler.com tarif no:42241 | adı:Yulaf Ezmeli Kurabiye | gönderen:kelebeğin günü | indirme tarihi:08.02.2026 - 23:35