sakarya escort adapazarı escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort otele gelen escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort adapazarı escort akyazı escort arifiye escort erenler escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort söğütlü escort taraklı escort
sakarya escort sapanca escort karasu escort erenler escort geyve escort kocaali escort akyazı escort hendek escort otele gelen escort ferizli escort kaynarca escort pamukova escort serdivan escort eve gelen escort arifiye escort karapürçek escort adapazarı escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort kocaali escort taraklı escort pamukova escort serdivan escort akyazı escort arifiye escort geyve escort hendek escort karapürçek escort sapanca escort kaynarca escort erenler escort sogütlü escort karasu escort otele gelen escort ferizli escort eve gelen escort adapazarı escort
sapanca escort sapanca escort webmaster forum
Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


HİNDİBALI KUZU OGRATEN (FRANSA)


1 kg kuzu sırtı (kemikleri ayıklanıp, bütün yağları alınmış)
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
4 baş hindiba (ayıklanmış)
2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1 küçük soğan (doğranmış)
1 çorba kaşığı un
3/4 su bardağı tuzsuz esmer et suyu ya da tavuk suyu
1 çorba kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
3 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatılarak sıkıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş)
125 g mozzarella (ya da dilpeyniri) rendesi

Büyük birtencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca limon suyu ve hindibaları koyup, 5 dakika pişirin. Sonra tencereyi ateşten alıp, hindibaları bir süzgeçte süzerek, akar su altında çalkalayın. Biraz soğuduklarında, iki elinizin arasında süzerek bütün sularını akıtıp, her birini keskin bir bıçakla 4'e kesin.
Fırınınızı 200 °C'a ısıtın. Kuzu sırtını, keskin bir bıçakla 8 eşit dilim halinde kesin. Sonra dilimleri 2 plastik film tabakası arasına koyup, et tokacıyla 5 mm kalınlığa ininceye kadar yassıltın.
Kalın dipli birtencereyeçiçekyağını koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın. Yağ kızınca et dilimlerini koyup, her iki yanlarını 30'ar saniye kızartarak, delikli spatulayla bir tabağa çıkarın.
Tencereye soğanları koyup, ateşi biraz kısın ve soğanları orta ateşte sürekli karıştırarak, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, unu tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak ekleyin. Sonra çırpma teliyle çırparak et (ya da tavuk) suyunu katın ve tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, karışımı sürekli karıştırarak 2 dakika pişirin. Hardal ve karabiberi katıp, karıştırdıktan sonra, karışımı 5 dakika daha pişirin.
20 cm çapında yuvarlak bir fırın kabının dibine ufalanmış ekmekiçinin 1 çorba kaşığını serpin. Üstüne önce et dilimlerini, sonra hindiba parçalarını döşeyin. Tencereyi ateşten alıp, içindeki sosu hindiba parçalarının üstüne boşaltarak, üstüne mozzarella (ya da dilpeyniri) rendesini ve kalan ekmekiçini serpin. Kabı fırına verip, hindibalı kuzuyu üstündeki tabaka altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirdikten-sonra, kabı fırından alarak, servis yapın.

SERVİS ÖNERİSİ: Yanında buharda pişirilmiş kuşkonmazlar ve kızarmış ekmekle.


© lezzetler.com tarif no:31526 | adı:Hindibalı Kuzu Ograten (Fransa) | gönderen:dönence | indirme tarihi:21.05.2026 - 00:24