sakarya escort adapazarı escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort otele gelen escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort adapazarı escort akyazı escort arifiye escort erenler escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort söğütlü escort taraklı escort
sakarya escort sapanca escort karasu escort erenler escort geyve escort kocaali escort akyazı escort hendek escort otele gelen escort ferizli escort kaynarca escort pamukova escort serdivan escort eve gelen escort arifiye escort karapürçek escort adapazarı escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort kocaali escort taraklı escort pamukova escort serdivan escort akyazı escort arifiye escort geyve escort hendek escort karapürçek escort sapanca escort kaynarca escort erenler escort sogütlü escort karasu escort otele gelen escort ferizli escort eve gelen escort adapazarı escort
sapanca escort sapanca escort webmaster forum
Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


TAVUKLU MANTAR DOLMASI


250 g tavuk göğüs eti (haşlanıp, süzdürülmüş)
35 cl (1 1/2 su bardağı tavuk suyu)
1 limonun suyu
36 iri mantar (yaklaşık 1 250 g, yıkanıp, kurulandıktan sonra, sapları ayıklanarak doğranmış; baş bölümleri bütün olarak saklanmış)
2 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı kekik
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
15 g (2 çorba kaşığı un
17,5 cl süt (tercihen yarım yağlı)
bir tutam tuz
bir tutam hintcevizi rendesi
bir tutam beyazbiber
60 g kaşar (ya da Parmesan) peyniri
bir tutam fesleğen (kıyılmış)
2 çorba kaşığı şamfıstığı (kıyılmış)

Tavuk suyunun 25 cl'si (1 su bardağı) ile limon suyunu bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, ısıtın. Isınınca mantarların baş bölümlerini koyup hafifçe altüst ederek karışıma iyice bulanmalarını sağladıktan sonra, tavanın üstünü örtün ve mantarları ara sıra karıştırarak (6 - 7 dakika) pişirin.
Delikli kaşıkla mantarları kâğıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarıp, tavaya kıyılmış mantar sapları, arpacık soğanları ve kekiği koyarak, bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, ara sıra karıştırarak, karışımı buharlaşıp 2 çorba kaşığı kalıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin. Tavayı ateşten alıp, bir kenara bırakın.
Tereyağını küçük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı eritin. Eriyince unu ekleyip, 3 dakika kadar sürekli çırparak, hamur haline getirin. Küçük topaklar oluşmasını önlemek için sürekli karıştırarak önce sütü, sonra kalan tavuk suyunu katıp, tuzu, hintcevizi rendesini ve beyazbiberi ekleyin. Sonra sosu kalınlaşıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirip, sürekli karıştırarak kaşar (ya da Parmesan) peyniri ile fesleğeni ekleyin ve tıkırdamaya başlayınca tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın.
Fırınınızın ızgarasını yakın. Tavuk etlerini ve tavadaki mantar saplı karışımı bir salata kâsesinde iyice karıştırın. Tenceredeki sosu azar azar ve ağır ağır karıştırarak ekledikten sonra, mantarların baş bölümlerinin her biri içine bu harçtan 3/4 çorba kaşığı kadar doldurun. Doldurulmuş mantarları bir tepsiye dizip, tepsiyi fırın ızgarasının 7,5 cm altına vererek, mantar dolmalarını içlerindeki tavuk etleri esmerleşmeye başlayıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) ızgara edin. Tepsiyi fırından alıp, mantar dolmalarını bir servis tabağına çıkarın ve üstlerine şamfıstığını serpip, bekletmeden servis yapın.

ML® Tavuklu Mantar için tıklayın

ML® Tavuklu Mantar (görsel)



© lezzetler.com tarif no:30486 | adı:Tavuklu Mantar Dolması | gönderen:aybars | indirme tarihi:07.06.2026 - 05:09