 |
Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi |
ŞEKERPARE
https://www.bim.com.tr
10 çorba kaşığı Dost tereyağı
1 su bardağı Yazgan irmik
1 paket Simbat çiğ badem
2,5 su bardağı Efsane un
2 adet Bili bili yumurta
3 çorba kaşığı Şafak pudra şekeri
1 adet portakal kabuğu
5-6 damla portakal suyu
Şerbeti için:
2 su bardağı su
3 su bardağı Şafak toz şeker
Çeyrek portakal suyu
5-6 damla portakal suyu
Bir kâseye 1 paket çiğ bademi ekleyin ve üzerine kaynar su ilave edip kabukların soyulması için 10-15 dk bekleyin. Ardından kabuklarını soyun ve bademlerin 3’te 2sini mutfak robotunda toz halinde gelinceye kadar çekin. Kalan bademleri üzerini süslemek için ayırın.
Şerbeti için tencereye 2 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şekeri ekleyin. Karıştırıp kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. 5-6 dk kaynadıktan sonra çeyrek portakal sıkın ve ocağın altını kapatın ve şerbeti tamamen soğuması için kenara alın.
Hamuru için geniş bir kâseye 2,5 su bardağı un ekleyin. Üzerine, 10 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı irmik, 3 çorba kaşığı pudra şekeri, 2 adet yumurtanın beyazını ve toz haline getirdiğiniz bademleri ekleyin. Son olarak 1 portakalın kabuğunu rendeleyin ve 5-6 damla portakal suyunu ekleyin. Hamur toparlanıncaya kadar yoğurun.
Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve fırın tepsisine birebirine çok yakın olmayacak şekilde dizin. Yaklaşık 24 adet çıkacaktır.
2 adet yumurta sarısını şekerparelerin üzerine sürün. Kenara ayırdığınız çiğ bademleri her birinin üzerine bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika renk alıncaya kadar pişirin.
Fırından sıcak çıkardığınız şeker parelerin üzerine soğuk şerbeti her yerine gelecek şekilde gezdirin. Birkaç saat, vaktiniz varsa 1 gece şerbeti çekene kadar bekletin.
Ağızlarda dağılan şekerpare hazır.

© lezzetler.com tarif no:189104 | adı:Şekerpare | gönderen:Çetin Ceviz | indirme tarihi:03.07.2026 - 21:54