Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


RULO PASTA


Toz Şeker (1 Çay Bardağı)
Vanilya (1 Adet (Paket))
Kakao (1 Yemek Kaşığı)
Hindistancevizi (2 Su Bardağı)
Bitter Çikolata (1 Adet (Paket)
Krem Şanti (1 Adet (Paket)
Süt (2 Su Bardağı)
Tereyağı (4 Yemek Kaşığı)
Petibör Bisküvi (2 Adet (Paket)

Bir tencereye tereyağını, sütü, toz şekeri ve kakaoyu alalım, ocağın altını açalım ve margarin eriyene dek karıştıralım. Margarin eridikten sonra, karışım kaynar kaynamaz altını kapatalım. Bisküvileri mutfak robotuna atalım ve un gibi incecik olana dek robottan çekelim. Çekilmiş bisküvileri hazırladığımız kakaolu karışıma ilave edelim, vanilini de ekleyelim ve hamur gibi bir kıvam elde edene dek karıştıralım.
Bir parça streç filmi mutfak tezgahına yayalım, üstüne bisküvi hamurunu koyalım ve hamurun üstüne bir parça daha streç film serelim. Bir merdane yardımıyla hamuru dikdörtgen şeklinde açalım. Krem şanti ve sütü çırparak kremayı hazırlayalım, sonra içine Hindistan cevizlerini katalım ve güzelce karıştıralım. Yoğun bir krema elde etmiş olacaksınız.
Hazırladığımız kremayı, tezgahta açılmış olarak bekleyen hamurun üstüne yayalım ve dikdörtgenin dar kenarından başlayarak, streç film yardımıyla yuvarlayarak bir rulo elde edelim. Hazırladığımız bu ruloyu, streç filmle saralım ve ortalama 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra eritilmiş çikolatayla süsleyerek servis edelim.




© lezzetler.com tarif no:172565 | adı:Rulo Pasta | gönderen:Somuncu | indirme tarihi:01.06.2024 - 21:15