Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


SU MUHALLEBİSİNİN BUZDA DANSI


https://www.droetker.com.tr

Muhallebi için:
1 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
Şurup:
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
3 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı gül suyu
Üzeri için:
Kivi
Çilek
Kabuksuz badem
Antepfıstığı-bütün
Kalıp:
Kare kalıp (22x22 cm)

Büyük ve derin bir kabın içine 1/3'ünü dolduracak kadar su koyun. Suyun içine küçük çiçekler veya çiçek yaprakları koyun. Buzdolabının dondurucu bölümünde donuncaya kadar bekletin. Daha sonra ortasına daha küçük bir kap koyun. Kenarda kalan boşluğa tekrar su doldurup çiçekler koyun. Tekrar dondurucuya alın ve donuncaya kadar bekletin.
Kare kalıbı su ile çalkalayın. Nişasta ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın. Süt ve suyu bir tencereye alın ve üzerine nişastalı karışımı ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kalıba dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Pudra şekerini bir kaseye alıp üzerine su ve gül suyunu ilave edin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın ve buzdolabında bekletin.
Su muhallebisini küçük küpler şeklinde dilimleyin. Dondurucudaki kalıbı çıkartın, oda sıcaklığında bir süre bekletip içteki ve dıştaki kabı çıkartarak buzdan kap elde edin. İçine hazırladığınız su muhallebisi küplerini, meyve, badem ve antepfıstığını doldurun. Üzerine hazırladığınız şurubu dökün ve bekletmeden servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:170143 | adı:Su Muhallebisinin Buzda Dansı | gönderen:gül | indirme tarihi:01.06.2024 - 17:39