Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


GOFRETLİ PARFE


https://www.droetker.com.tr

Tavukgöğsü:
1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 yumurta sarısı
25 g margarin
2 adet küçük boy vanilyalı gofret
1 tatlı kaşığı bal
0,5 çay bardağı fındık kırığı
Taban:
28 adet küçük boy vanilyalı gofret
6 adet kedidili bisküvi
1 çay bardağı fındık kırığı
50 g eritilmiş tereyağı
1 - 2 yemek kaşığı süt
Ganaj:
1 çay bardağı krema
50 g kuvertür çikolata
Süslemek için:
10 - 15 adet ahududu
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Süt, krema ve yumurta sarısını bir tencereye alıp el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
28 adet gofret ve kedidili bisküvileri mutfak robotunda ayrı ayrı öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine fındık kırığı, eritilmiş tereyağı ve sütü ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak yayın.
Soğuyan tavukgöğsünü mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine gofreti ufalayın. Bal ve fındık kırığını da ekleyip mikserin düşük devrinde kısa bir süre karıştırın. Karışımı kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 4-5 saat bekletin.
Kremayı küçük bir kaba alın ve kısık ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve üzerine kuvertürü ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırın ve oda sıcaklığında bekletin.
Parfeyi dondurucudan alın, 5 dakika bekletin ve kalıptan çıkarın. Servis tabağına alıp üzerine ganajı dökün ve yayın. Üzerini ahududu ile süsleyin ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:169897 | adı:Gofretli Parfe | gönderen:gül | indirme tarihi:03.06.2024 - 16:49