Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


FIRINDA KÖK SEBZELİ BONFİLE


4 adet baby patates
3 baby havuç
2 pancar
1 kırmızı soğan
½ limonun kabuğu ve suyu
1 chili biber
1 dal biberiye
4-5 dal taze kekik
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Patatesleri, havucu ve pancarı dörde bölüp biraz haşlayın. Kırmızı soğanı soyup doğrayın. Haşlanmış kök sebzelerin üzerine soğanları dizip zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip beklemeye bırakın.
Biberiyeyi dallarından ayırın. Havana biberiye, limonun suyu, 2 diş sarımsak ezip koyun ve Chili biberi de ekleyip iyice ezin. Ardından zeytinyağı ilave edip yeniden karıştırın. Bu karışımı sebzelerin üzerine ilave edip birbirine harmanlayın. Isınmış fırın tepsisine sebzeli karışımı boşaltıp fırına verin. 185 derece fırında 40 dakikaya yakın pişirin.
Diğer yanda bonfileyi tuz, karabiber, biraz biberiye ve zeytinyağı ile marine edin. Zeytinyağlı kızgın tavada eti mühürleyerek kızartın. 20 dakika kadar fırında pişirin. Etinizi fırın sebzelerle birlikte servis edin.

Not: Bonfile eti kalın olduğundan dışı pişkin, içi çiğ kalacak ancak fırında içindeki suyuyla birlikte pişmeye devam edecek.




© lezzetler.com tarif no:166177 | adı:Fırında Kök Sebzeli Bonfile | gönderen:Somuncu | indirme tarihi:03.06.2024 - 15:06