 |
Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi |
BİCİ BİCİ (ADANA)
Duygu Özcan
2 litre su
1.5 su bardağı nişasta
1 çay bardağı şeker
Şerbet (Karsambaç) İçin:
2 litre su
1 tatlı kaşığı bici boyası
2 yemek kaşığı gül suyu
2 su bardağı şeker
2 litre su ve 1 çay bardağı şeker kaynatılır. Nişasta 1 su bardağı soğuk suda eritilip kaynayan suya azar azar sürekli karıştırılarak dökülür. Ve 5 dakika sürekli karıştırılarak kaynatılır. Ocaktan alınıp tepsiye dökülür, soğuduktan sonra buzdolabına konulur.
Şerbet (Karsambaç) İçin: 2 litre suya tüm malzemeler eklenir. Karıştırılıp buzdolabına alınır ve donması beklenir.(bu karışım bicinin üzerine dekor olarak damlatılır)
Sunum aşamasında: bici bici küp küp doğranıp üzerine donan şerbet ve buz rendesi yardımıyla rendelenip üzerine eklenir. Son olarak buzun üzerine pudra şekeri ve gül suyu eklenir.

© lezzetler.com tarif no:139212 | adı:Bici Bici (Adana) | gönderen:saka | indirme tarihi:09.02.2026 - 21:41