sakarya escort adapazarı escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort otele gelen escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort adapazarı escort akyazı escort arifiye escort erenler escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort söğütlü escort taraklı escort
sakarya escort sapanca escort karasu escort erenler escort geyve escort kocaali escort akyazı escort hendek escort otele gelen escort ferizli escort kaynarca escort pamukova escort serdivan escort eve gelen escort arifiye escort karapürçek escort adapazarı escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort kocaali escort taraklı escort pamukova escort serdivan escort akyazı escort arifiye escort geyve escort hendek escort karapürçek escort sapanca escort kaynarca escort erenler escort sogütlü escort karasu escort otele gelen escort ferizli escort eve gelen escort adapazarı escort
sapanca escort sapanca escort webmaster forum
Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


GÜZEL ELEN TURNEDOSU


Her biri iki santim kalınlığında 6 dilim süt danası filetosu
6 dilim forma ekmeği
1/2 litre süt
120 gram kadar un
100 gram tereyağı
1 bardak rendelenmiş kaşer peyniri
6 körpe enginar
3 yumurta
1 avuç maydanoz
1 limon
1/2 bardak kurutulmuş ekmek tozu
yeteri kadar zeytinyağı
karabiber ve tuz
1 çimdik rendelenmiş cevz-i bevva

Enginarların saplarını kesin. Dış yapraklarını koparın. Göbeğini kazıyın ve dikenli yaprak uçlarını kesip atın. Bu işleri limonlu suyun içinde yapacağınız gibi gene limonlu ve tuzlu suda haşlayın. Enginarları dağılmayacak kadar pişirdikten sonra sudan çıkarıp süzün. Sonra dış yapraklarını ayırın ve ezerek ince tel süzgeçten geçirin. Enginarların göbeklerini ise küçük parçalara doğrayın. Sonra bu enginar göbeklerini kıyılmış bir avuç maydanozla birlikte tavaya koyun ve 25 gram yağ katıp bunları sote edin. Süt, 75 gram un, 50 gram yağ, cevz-i bevva ve yeteri kadar tuzdan yararlanarak bir beşamel salçası hazırlayın. Salçayı ateşten indirmeden önce süzgeçten geçirilmiş enginar yapraklarıyle sote edilmiş enginar göbeğini katın ve karıştırın.
Kabı ateşten indirince rendelenmiş peynirle bir yumurta katın. Çabuk çabuk karıştırdıktan sonra karışımı zeytinyağına bulanmış bir mermerin üstüne boşaltın. Bir spatulayla düzgün bir biçimde yaydıktan sonra soğumaya bırakın. Sonra bunları turnedoların üstünü kaplayacak boy ve yuvarlaklıkta kesin.
Forma ekmeği dilimlerinin kabuklarını çıkardıktan sonra bunları, içinde yağ bulunan tavada kızartın ve kevgirle süzerek servis tabağına yerleştirin.
Mermerin üzerinde soğumuş olan kroketleri önce una, sonra sırasıyle çırpılmış yumurtaya ve kurutulmuş ekmek tozuna buladıktan sonra sıcak zeytinyağına atıp her iki yanını da nar gibi oluncaya kadar kızartın.
Bu işleri yaparken bir başka tavaya kalan yağla iki çorba kaşığı zeytinyağını koyup kızdırın. Yağlar kızınca etin dilimlerini oturtun ve iki yanlarını da nar gibi oluncaya kadar kızartın.
Bonfileler yani turnedolar kızarınca sıcak yerde tutulan servis tabağındaki kızarmış ekmeklerin üstüne yerleştirin. Kızaran kroketleri de etlerin üstüne yerleştirdikten sonra sıcak sıcak servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:13055 | adı:GÜZEL ELEN TURNEDOSU | gönderen:rıza | indirme tarihi:16.05.2026 - 12:19