sakarya escort adapazarı escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort otele gelen escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort adapazarı escort akyazı escort arifiye escort erenler escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort söğütlü escort taraklı escort
sakarya escort sapanca escort karasu escort erenler escort geyve escort kocaali escort akyazı escort hendek escort otele gelen escort ferizli escort kaynarca escort pamukova escort serdivan escort eve gelen escort arifiye escort karapürçek escort adapazarı escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort kocaali escort taraklı escort pamukova escort serdivan escort akyazı escort arifiye escort geyve escort hendek escort karapürçek escort sapanca escort kaynarca escort erenler escort sogütlü escort karasu escort otele gelen escort ferizli escort eve gelen escort adapazarı escort
sapanca escort sapanca escort webmaster forum
Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ŞEFTALİ AFRODİT


Kullanılacak malzeme:
4 yarma şeftali,
50 gram un,
175 gram toz şekeri,
30 gram tereyağı,
2 kaşık kakao,
100 gram acıbadem kurabiyesi,
50 gram fındık içi,
2 yumurta,
2 bardak süt,
1 limon,

Yapımı: Şeftalileri yıkadıktan sonra geniş bir tencereye koyun. Üzerine 100 gram toz şekerini ve sadece sarısı rendelenmiş bir tutam limon kabuğunu serptikten sonra çok az suyla orta ısılı ateşin üstüne oturtun. Şeftaliler yumuşayınca tencereyi ateşten indirin ve soğuması için bir kenara bırakın.
Soğuduktan sonra şeftalileri tencereden çıkararak kabuklarını soyun ve ortalarından yararak çekirdeklerini atın. Beri yanda fındık içlerini orta ısıdaki fırında birkaç dakika fırınladıktan sonra çıkarın ve tel bir süzgecin dış yani yuvarlak tarafının üstüne koyun, elinizle oğuşturarak zar gibi ince kabuklarını çıkarın. Sonra ince ince doğrayın. Kurabiyeleri ezdikten sonra bunları porselen bir kâseye boşaltın. Kıyılmış olan fındık içlerini, yumurta sarılarını kattıktan sonra iyice karıştırın. Sonra birbirine iyice yedirilmiş bu karışımı şeftalilerin içlerine doldurun.
Beri yanda tereyağını bir tencereye koyup ateşe oturtun. Yağ kızınca unu azar azar içine dökün ve tahta kaşıkla karıştırarak yağa yedirin. Un pembeleşince tencereyi ateşten indirin ve kakaoyu, kalan toz şekerini, 1 bardak sütü içine katın ve tahta kaşıkla karıştırarak bunları birbirine iyice yedirin. Kalan sütü de karıştırmaya ara vermeden yavaş yavaş katın. Bir tutam limon kabuğu rendesi de (sadece sarısı) kattıktan sonra tencereyi tekrar ateşin üstüne oturtun.
Karıştırmaya ara vermeden kremayı beş dakika kadar kaynatıp ateşten indirin ve soğuması için bir kenara bırakın. Soğuduktan sonra bu nefîs kremayı servis tabağına dizilmiş olan şeftalilerin üzerlerine dökün ve istediğiniz vakit servis yapın.

ML® Şeftali Buzda için tıklayın



© lezzetler.com tarif no:12036 | adı:ŞEFTALİ AFRODİT | gönderen:vardar | indirme tarihi:09.06.2026 - 06:27