Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


OTLU KARNIYARIK (ALAÇATI İZMİR)


Alaçatı Ot Festivali 2013

6 Adet Patlıcan
2 Adet Soğan
2 Adet Yeşil Biber (Tatlı)
2 Adet Kırmızı Biber
2 Diş Sarımsak
1 Çay Bardağı Karışık Yeşillik (Ispanak, Ebegümeci, Gelincik, Sütlü Ot, Isırgan, Labada)
1 Yemek Kaşığı Reyhan (Kıyılmış)
1 Yemek Kaşığı Taze Nane (Kıyılmış)
1 Yemek Kaşığı Taze Kekik (Kıyılmış)
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kişniş
2 Yemek Kaşığı Susam (Kavrulmuş)
1 Çay Bardağı Peynir (Ufalanmış)
2 Kahve Fincanı Zeytinyağı
Tuz

Patlıcanları harlı alevde çevirerek közleyin. Yanmış kabuklarını ince akan musluk suyunda bıçakla sıyırarak temizleyin ve patlıcanları yağlanmış fırın kabına yan yana dizin. Listede verilmiş yeşillikleri ayıklayıp yıkayın, ince ince kıyıp hazır edin.
Soğanları yemeklik diş diş doğrayın. Tencereye koyun ve orta ateşte bir kahve fincanı zeytinyağı ile karıştırarak kavurun. İnce kıyılmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin. Bir kaç dakika kadar kavurma işlemine devam edin ve üzerlerine kıyılmış otları ekleyin ve karıştırın. Yaklaşık 5 dakika karıştırarak sarımsak dişlerini katıp karıştırın. Ayrı bir tavayı orta ateşte kızdırın. Bir kahve fincanı zeytinyağını koyun, köy peyniri katıp kızartın, küp küp doğrayın ve beyaz peynirle birlikte ot harcına katın.
Hazırlanan harcı tepside patlıcanların üzerine taksim edin. İnce daire şeklinde doğranmış domates dilimleri ile süsleyin, kavrulmuş susamları gezdirin ve servise verin.




© lezzetler.com tarif no:114655 | adı:Otlu Karnıyarık (Alaçatı İzmir) | gönderen:pür | indirme tarihi:13.06.2024 - 20:51