Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


MANGOLU GÜL TART


2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı margarin soğuk dilimlenmiş
1/2 su bardağı buzlu su
1/2 su bardağı krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 çay kaşığı vanilya özü
1/2 su bardağı creme fraiche
2 adet mango
12 adet nane yaprağı

Mutfak robotunda un, şeker ve tuz karışımı 10 saniye, çırpın. Margarini ekleyin. Hamur kıvama gelene kadar çalıştırın, yavaş yavaş buzlu su ekleyin. Hamuru ikiye bölün ve streç filme sarın ve en az 1 saat (veya en fazla 2 gün) buzdolabında bekletin.
Önceden 375 derece fırında. Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, yuvarlak kesici kullanarak 12 daire kesin. tart kalıplarına yerleştirip fazla çıkıntıyı kesin. En az 30 dakika boyunca buzdolabında bekletin.
Bir fırın tepsisine tart kalıplarını yerleştirin ve yağlı kağıt koyarak ağırlık veya kuru fasulye ile içlerini doldurun ve 15 ila 20 dakika pişirin. yağlı kağıt ve ağırlığı kaldırın ve altın kahverengi, olana kadar 10 ila 15 dakika kadar pişirin. Bir tel raf üzerinde soğumasını bekleyin.
Dolum için krema, pudra şekeri, ve bir kapta vanilya. Creme fraiche çırpın. Torbaya doldurarak tartlatın içini doldurun.
Mangoyu çapraz ince dilimler kesin. 1 dilimi Rulo yaparak tart ortasına basın. 3 dilim kullanarak, bir gül şekli oluşturmak için etrafında her dilimi sarın. Nane ile süsleyin.




© lezzetler.com tarif no:113545 | adı:Mangolu Gül Tart | gönderen:sarı çizme | indirme tarihi:15.06.2024 - 21:08