Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Söyleşiler > Erler Catering Ankara (3,028 defa yorumlandı, indirildi, yazdırıldı)

Erler Catering Ankara



Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol



Erler Catering Ankara

Catering sözcüğü Türk Dil Kurumu'nun sözlüğüne girmesiyle artık bizden bir iş olmuş ikram hizmetleri. Aslında bu işin piri Serdar Erler "ikram" kelimesinin tam anlamıyla catering hizmetinin karşılığı olmadığı görüşünde.
Catering şirketlerinden daha çok toplumun orta ve üst sınıfına mensup olan kişilerin faydalandığını söyleyen Erler malzeme seçiminde kaliteden taviz veremeyeceklerini ifade ediyor. Temizlik kurallarına uymak bu işin olmazsa olmazlarından Serdar beye göre.
Bu sektör toplumumuz için güzel bir yenilik. Özel günlerde ya da davetlerde bir cankurtaran vazifesi görüyor catering şirketleri. Siz sadece misafirlerinize neleri ikram edeceğinizi belirliyorsunuz, gerisini Serdar beyin ki gibi catering firmalarına bırakıyorsunuz.
Serdar Erler'le yaptığımız sohbet sonunda aklımızda "catering" hizmeti ile ilgili hiç bir soru işareti kalmadı. Serdar beyin samimi anlatımı ve güleryüzünü de eklediğimiz sürükleyici bir söyleşi gerçekleştirdik.

BA Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

SE 1985 Yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldum. 5 Yıl kadar mühendislik yaptıktan sonra serbest ticarete atıldım. 1996 yılında eşimle birlikte bir mutfak oluşturduk. Eşim bir süre yalnız olarak bu işi sürdürdü. Daha sonra bende diğer işlerimi terk edip ona katıldım. 2000 yılının başlarında , catering bir sanayi sektörüdür iddiasıyla örgütlenme çalışmaları yaparak yemek sanayicileri derneği YESİAD'ı kurduk. Bu gün bu dernekte başkan yardımcılığı görevini sürdürmekteyim. Son iki dönemdir de Ankara Sanayi Odası Gıda komitesi üyesi olarak sektörü temsil etmeye çalışmaktayım.

BA Catering hizmeti ne demektir?

SE Catering kelimesi dilimize İngilizce'den katılmış bir kelimedir. Yerinde yemek hizmeti sunulması ve ağırlama kapsamı içerisindedir. Türkçe'de bu geniş hizmeti karşılayan bir kelime yok ne yazıkki. İkram biraz yaklaşıyor ancak tam karşılamıyor. Bu nedenle catering kelimesi son yıllarda dilimize yerleşti ve TDK sözlüğüne de girdi.

BA Türkiye'de böyle bir hizmet gereği kadar ilgi görüyor mu?

SE Son yıllarda ilgi görmeye başladı denebilir. Özellikle devlet hastaneler, okullar ve askeri tesislerde dışarıdan hizmet almaya başlayınca sektör çok gelişti. Diğer bir uygulama alanı olan kokteyl ve ziyafet hizmetleride son yıllarda alışkanlık kazanmaya başladı. Evde nişan, düğün vs gibi olaylarda dışarıdan catering alımı her geçen gün daha çok yaygınlaşıyor.

BA Daha çok toplumun hangi kesimine hitap ediyorsunuz?

SE Özellikle eğitim seviyesi yüksek , orta ve üst gelir seviyesinde olanlara , şirketlere hizmet veriyoruz.

BA Şu anda sahibi olduğunuz catering şirketini fikri nasıl oldu?

SE Biz Selanik kökenli bir aileden geliyoruz. Eşiminde bir tarafı Karadeniz, bir tarafı Varna. Biraz büyüklerimizin yemeklerini yaşatma amacıyla , biraz da bu yemek işini tanımak amacıyla küçük bir mutfak kurduk. Aile lezzetlerimizi kaybetmeden işimizi büyüterek bugünlere geldik.

BA İkram menülerinizi hazırlarken nelere dikkat ediyorsunuz?

SE Öncelikle müşterimizin ihtiyacını ve kültürel yapısını iyi analiz ediyor ve uyumlu bir menü yapıyoruz. Aile kültürümüze uygun olarak zeytinyağlılara biraz ağırlık vermeye gayret ediyoruz.Kendi pişirme tekniklerimize uygun yemeklerle bir menü hazırlıyor, bunu müşterimizin beğendiğinden emin olduktan sonra, uyguluyoruz.

BA Sizin için yaptığınız işte kesinlikte taviz veremeyeceğiniz kurallar var mı?

SE Sağlık, temizlik, malzeme kalitesi, yasalara uygunluk.

BA Çalıştırdığınız elemenlarda hangi özellikleri arıyorsunuz?

SE Bizim işimizde empati çok önemlidir. müşterinin yerine kendini koyup düşünemezsen, ne istediğini tam olarak anlayamazsın ve sonuçta müşteri mutsuz olur. Çalışanlarımızın empati özelliklerini geliştirmeleri için çok gayret ederiz. Güleryüzlü olmalarını isteriz.

BA Catering hizmeti sadece yiyecek ve içecekleri mi kapsıyor?

SE Genellikle evet. Yani bu yiyecek ve içeceklerin taşınması, hazırlanması ve sunumu bir bütünolarak cateringi ortaya çıkarıyor.

BA Size gelen müşterinizin en geç kaç gün önceden sipariş vermesi gerekir? İnternet üzerinden sipariş alıyor musunuz?

SE Bazan bir kaç saatte hazırlanmak zorunda kalabiliyoruz. Müşteri için acil bir durum olabiliyor. O durumda hizmet üretebilmek ve müşterinin gereksinimlerini karşılayabilmek çok önemli. Biz böyle durumlarda bütün şartları zorlarız. Çünkü normal zamanlarda başka seçenekler olabilir ancak zor zamanlar sizin farkınızı ortaya koyar. Ancak bir hafta herkes için iyi bir süredir ve birlikte ekonomide sağlar. Acil işler her zaman daha maliyetlidir.

BA En çok hangi yemeği seversiniz? Yemek yemek sizce hayatı güzel yapan öğelerden midir?

SE Tartışmasız hünkar beğendi.... Kıvırcık Trakya kuzusu ile yapılmış, yanında favalı enginar, sızma zeytinyağlı..ve bol tereyağlı suböreği.....tatlı olarak su katılmamış ve pirincide sütte haşlanmış sürlaç.... tabiiki kötü bir yemekle hayat güzel olabilir mi? İyi bir yemek sizi mutlu eder , endorfin var ya:)).

BA Siz yemek yapmayı biliyor musunuz? Yemek yapmayı kimden öğrendiniz?

SE Kendi çapımda yaparım, annemden öğrendim, usta sağlam yani.

BA Sizden bir kaç tane yemek tarifi vermenizi rice ediyorum.

SE Bir tane :
Derince bir tencereye biraz tereyağı ve zeytinyağı koyarak başlayabiliriz.(Tereyağı lezzeti verir, zeytinyağı yanmasını önler) Bir tane bütün yeşil biberi ve bir kaçdiş doğranmış sarmısağı yağda çevirelim, biber ölene kadar. 4-5 adet domatesi rendeleyip ilave edelim. Domates püresi pişerken nane, kekik, biberiye, toz biber, kimyon vs. ağzınıza uygun baharatları uygun gördüğünüz miktarlarda ekleyin. Domates kaynarken biraz balzamik sirke katabilirsiniz. Domates güzelce sos olduktan ve sirke kokusu uzaklaştıktan sonra soumuza 1 lt kadar su ilave edelim ve kaynayınca 1 paket makarnayı kaynayan sosa katalım. 20 dk. kadar kaynar ve suyunu çeker. Yerken üzerine biraz keş veya parmesan rendelenebilir. Nefis bizim usul makarna böyle olur. Altını kapattıktan sonra üzerine az biraz soğuksu gezdirirseniz yapışmazda. Sıhhat ve afiyetle yiyebilirsiniz.

BA İşiniz dışında nasıl vakit geçirirsiniz?

SE Zaman buldukça , tiyatro, opera, klasik müzik konserleri ve felsefe çalışmak.

BA Bir hobiniz var mı?

SE Yemek yapmak desem.......

BA Yaşam sizin için ne ifade ediyor

SE Veysel'in dediği gibi iki kapılı bir handa gidiyoruz gündüz gece. İkinci kapıdan çıkana kadar kişisel gelişim, iyi anılmak ve üretken olabilmek için ölesiye çalışmak. Bence hayatın özeti bu. Her şey yalan ölüm gerçek. Bu nedenle yaşarken yaşamı doldurabilmek çok önemli bana göre.

BA Son olarak eklemek isteyeceğiniz birşey var mı?

SE Tabii sektör temsilcisi olarak bahsedebileceğim pek çok konu var. Ancak en önemlisi, tarım ülkesi dediğimiz Türkiye, gün geçikçe tarımdan ve doğal beslenmeden uzaklaşıyor. Geleneksel ve bana göre dünyadaki en sağlıklı olan Türk beslenmesi yerini sanayi tipi ambalajlı beslenmeye bırakıyor. Öte yandan fast-food hızla yaygınlaşıyor. Bu çok tehlikeli bir gelişme. Petrol bulunmadan önce de yaşam vardı, sanayi yoktu. Şimdi sanayi var, yaşamı kaybediyoruz. Sanayinin doğru kullanılması, uluslararası firmaların kârlılığını azaltabilir ancak sağlıklı yaşamı korur. Ucuz kalitesiz bir kalemi atar kurtulursunuz ancak kalitesiz bir gıda sizin ömrünüzü bir milim, bir santim bir metre vs . kısaltır, siz farketmeden. Ne yediğinizi bilmeniz, sağlıklıbir ömür geçirmek için çok önemli.

BA Çok Çok teşekkür ederim

SE Asıl ben teşekkür ederim













lezzetler.com sitesinde bulunan .
Erler Catering Ankara tarifi, Söyleşiler bölümüne ait bir tariftir.
Erler Catering Ankara tarifi, 3,028 defa yorumlandı, indirildi ve yazdırıldı.










lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası