lezzetler.com mobil yemek tarifleri


Ana Sayfa
Diğer İkram Tarifleri

Fasulye ezmeli dilimler


1 adet/639defa bakıldı

Önceki Tarif: Peynirli köftecikler.
Sonraki tarif: Kahveli cevizli tatlı

------------------------
Gönderen: Baki_Özdoğan
Tarih: 16.Ağu.2007

Fasulye ezmeli dilimler

1 su bardağı kuru fasulye,
2 su bardağı sıcak su,
4 diş sarımsak,
2 tatlı kaşığı domates salçası,
yarım çorba kaşığı zeytinyağlı,
tuz,
kırmızıbiber,
kekik,
kızarmış ekmek dilimleri.
Üzerine:
Rendelenmiş kaşar peyniri

Fasulyeleri bol suyla yıkayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. 1 gece bu şekilde bekletin. Suyu dökün. Fasulyeleri bir tencereye aktarın.
Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzdükten sonra bir kaba aktarın. Çatalla ezin. Sarımsakların kabuğunu soyduktan sonra iyice dövün. Fasulyelerin üzerine ekleyin.
2 tatlı kaşığı salçayı, yarım çorba kaşığı zeytinyağını, istediğiniz miktarda kekiği, kırmızıbiberi ve tuzu ilave edin. Malzemeler özleşene dek ezerek, karıştırın. Kaşar peynirini rendeleyin. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine fasulye ezmesini sürün.
Rendelenmiş kaşar peyniri serperek, ezme sıcakken servis yapın. Dilerseniz, haşlanmış fasulye konservesi de kullanabilirsiniz.
------------------------

Cep telefonları ve PDA lar için kısıtlı görünüm - ©2005-2008 lezzetler.com Bütün hakları saklıdır.