lezzetler.com mobil yemek tarifleri


Ana Sayfa
Alman Yemekleri

Alman Turtası


3 adet/2241defa bakıldı

Önceki Tarif: Acıbadem Kurabiyeli Meyve Kompostosu (Almanya)
Sonraki tarif: MUZLU ALMAN PASTASI

------------------------
Gönderen: nedime
Tarih: 14.Tem.2005

Alman Turtası

1 Yumurta, 150 gr. margarin, 1 Su bardağı şeker, 2 Su bardağı un, 1 Paket vanilin, 1 Paket kabartma tozu yoğrulur, yağlanmış ve unlanmış bir kalıba ince bir tabaka halinde (çukur tabak şeklinde) yayılır.
4 yumurta sarısı, 1 Su bardağı şeker, 125 gr. margarin, 1 çorba kaşığı nisaştası, 500 gr. yoğurt, 1 paket vanilya, bir miktar üzüm ya da vişne çırpılır, üzerine çırpılmış 4 yumurta akı kaşıkla yavaşça ilave edilir. Hazırlanan krema hamurun içine boşaltılır. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
------------------------
Gönderen: Günseli
Tarih: 02.Oca.2007

Alman Turtası

Kullanılacak malzeme (12 kişilik):
250 gr pürelik patates,
1 su bardağı süt,
125 gr tereyağı,
1+4/5 su bardağı tozşeker,
100 gr toz çikolata,
1+1/5 su bardağı un,
2 yumurta,
4 tatlı kaşığı kabartma tozu,
125 gr ceviz içi,
1 tatlı kaşığı vanilya,
2 su bardağı krem şanti,
100 gr rendelenmiş sütçikolata.

Yapılışı:
Patatesler iyice haşlandıktan sonra kabukları soyulur, ezilerek püre haline getirilir. Büyük porselen bir kâseye yumuşatılmış tereyağı konur, iyice karıştırılır, yumuşatılır. Çırpmaya ara vermeden tozşeker ve toz çikolata azar azar katılır, karışıma yedirilir. Çırpmaya devam edilerek, karışıma sırasıyla püre haline getirilmiş patates, kabartma tozu katılmış un, yumurta şansı, vanilya ve iyice dövülmüş ceviz içi azar azar katılır, iyice yedirilir. Karışıma süt de ilave edildikten sonra çok yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar karıştırılır. Diğer tarafta yumurta akları köpük haline gelinceye kadar çırpılır ve karışıma azar azar katılır. Hamurun karıştırılması ve içindekilerin birbirlerine iyice yedirilmesi tamamlanınca karışım yağa bulanmış turta kalıbına boşaltılır. Bir spatulayla düzeltildikten sonra kalıp fırına sürülür. Orta ısılı fırında 40-50 dakika kadar pişirilen turta, içine batırılacak bir kibrit çöpü kupkuru çıkıncaya kadar fırında tutulur. Piştikten sonra fırından çıkarılır. Turta ılıyınca ince kenarlı bir bıçakla turtanın kalıba yapışıp yapışmadığı kontrol edilir ve önce bir ızgaraya baş aşağı edilerek aktarılır. İyice soğuyunca servis tabağına alınır. Turta iyice soğuyunca krem şanti sıkma torbasına veya pasta enjektörüne konur, turtanın üzeri ve yanları süslenir. Rendelenmiş çikolatalar krem şantinin üzerine serpiştirildikten sonra servis yapılır.
------------------------
Gönderen: hercai
Tarih: 05.Nis.2008

ALMAN TURTASI

Malzeme:
125 gr. margarin (yumuşak)
1 su bardağı + 3/4 su bardağı toz şeker
250 gr. patates
1 bardak süt
100 gr. toz çikolata
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı + 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gr. sütçikolata
2 su bardağı krem şanti

Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını soyup, haşlayın, makinadan geçirip püre yapın. Yumuşak margarini büyük bir kaba koyup çırpın. Buna toz şeker ve toz çikolatayı katıp, hızlıca çırpın. Çırpmaya ara vermeden, patates püresini, kabartma tozunu, unu, yumurta sarılarını, vanilyayı, iyice ezilmiş ceviz içini ve sütü katıp, karıştırın. Çok yumuşak bir hamur elde edin. Yumurta aklarını kar gibi çırpın. Bu karışıma azar azar çırparak ilâve edin. Yağlı turta kalıbına bunu yayın. Üzerini düzeltin. Orta hararetli fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkınca ılınmasını bekleyin. Kalıptan düzgünce çıkartın. Üzerini krem şanti ile süsleyin ve rendelenmiş çikolatayı serpin.
------------------------

Cep telefonları ve PDA lar için kısıtlı görünüm - ©2005-2008 lezzetler.com Bütün hakları saklıdır.